Teamprestatie brengt Groote Lindt langs Schelluinen

17 december 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Het was koud en grijs op sportpark Bakestein bij de aftrap van de wedstrijd Groote Lindt – Schelluinen. Direct in de eerste minuut had Groote Lindt al het verschil kunnen maken echter het schot viel op de bovenlat van de Schelluinse doel. Groote Lindt kreeg veel ruimte om te combineren op het middenveld maar wist dit niet om te zetten in een doelpunt. Schelluinen echter wel en werd vanuit een counter de 0 -1 aangetekend.

Voor rust hielp Groote Lindt Schelluinen verder in het zadel door de bal pardoes in de voeten van een wit-blauwe aanvaller te spelen die gemakkelijk de 0 – 2 wist te maken. Na rust een Groote Lindt dat als team de handschoen oppakte en met elkaar de achterstand probeerde goed te maken. Na een uur spelen wist Groote Lindt via Michael Slingerland de aansluittreffer te maken 1 – 2.

Groote Lindt was nu echt “los”, wist de aanvallers steeds beter te bereiken en voelde dat er meer was te halen. Resultaat was de 2 -2 wederom door Michael Slingerland. Deze keer vanuit een penalty nadat hij zelf was gevloerd in het strafschopgebied door de Schelluinse keeper. Schelluinen lag op de rug en kon niets meer terug doen op de Zwijndrechtse wil om te winnen. Man of the match Tom Koetsenruijter schoot De Lindt vervolgens op een verdiende voorsprong 3 – 2. Tenslotte was het Michael Slingerland die net voor het eindsignaal, met de 4 – 2, zijn hattrick vol maakte.

Groote Lindt gaat dus, samen met Arkel,  als koploper de winterstop in. Begin januari 2019 gaat de  A-selectie van Groote Lindt op trainingskamp naar de portugeese Albufeira. Daarna volgt op zaterdag 19 januari 2019 alweer de eerste competitiewedstrijd thuis tegen het sterke SVW uit Gorinchem.

Eerst staat dinsdagavond 18 december a.s. nog de derby tegen Pelikaan op het programma. Deze keer in het kader van de Voetbal Rotterdam Cup. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt op het kunstgras van Pelikaan.