Negatief saldo voor korfballers Albatros

10 december 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros beleefden zaterdag een mindere dag. Slechts negen van de 30 acterende teams wisten een overwinning te boeken, voor drie teams was er een gelijkspel. De wedstrijd van Albatros 5 in Hardinxveld werd gestaakt omdat het dak van de sporthal regenwater lekte.

Bij de senioren was er alleen winst voor senioren 3 dat Swift 2 met 17-15 klopte.

Na de goede wedstrijd van vorige week kwam het 3e ook nu weer sterk uit de startblokken en leidde halverwege de eerste helft met 5-1. Vlak na rust klampte de Zeeuwse ploeg nog even aan (11-9), maar Albatros behield de rust en speelde de juiste personen uit. De vijfde treffer van Lisanne Ligtelijn betekende de 17-12 voorsprong die in de laatste minuten nog wat slonk. Albatros bekleedt nu een gedeelde tweede plaats achter het nog ongeslagen Achilles 2.

B1 scoorde de eerste treffer na acht seconden en dat was een voorbode voor een grote score tegen Nieuwerkerk B1. Bij rust was de stand 12-1 en ook na rust bleef het spelpeil hoog en konden ook de reserves hun steentje bijdragen. Met 24-5 werd er prima aan het doelsaldo gewerkt.

Ook B3 wist te winnen hoewel een 4-1 voorsprong verloren ging en het nog even billenknijpen werd. Kevin Zinsmeister forceerde bij 5-5 een strafworp en maakte zelf de winnende 7-5 treffer.

D1 en D2 hadden beiden weinig moeite in de uitwedstrijden bij respectievelijk RWA D1 (8-17) en GKV D2 (1-15). Bij de E-teams was er winst voor E3, E4, E6 en E7 en een gelijkspel voor E5. Ook F4 speelde gelijk, het werd 4-4 bij PKC F7.

Het derde gelijke spel kwam op naam van het eerste team dat de winst bij Fortis voor het grijpen had. In de hoge oude sporthal Baskensburg gaven de ploegen elkaar in de eerste helft geen haarbreed toe. Fortis sloeg net vóór rust een klein gaatje (16-13) dat na rust door Albatros binnen 2,5 minuut werd omgezet in een 16-18 voorsprong. Bij 23-23 braken de laatste 10 minuten aan en dat werd een ware thriller. Bij 26-28 leek de winst mee naar Zwijndrecht te gaan, maar de Zeeuwen wisten zich toch nog naast Albatros te knokken in een door scheidsrechter Goudswaard goed geleide wedstrijd. Met de 28-28 puntendeling in Vlissingen kon Albatros het minst tevreden zijn. Koen troefde met acht treffers teamgenoot Robin af die voor de derde maal op rij op zeven treffers uitkwam.

Nederlagen waren er voor senioren 2 (25-21 bij Fortis 2) en het 4e dat met 20-17 van ADO 3 verloor. Albatros A1 vond haar Waterloo dit seizoen en verloor voor het eerst een competitiewedstrijd. KCC A2 was met 19-24 te sterk voor het team dat in de scorende Damian en reboundster Karlijn prima invallers had. Een 3-11 achterstand werd draaglijker gemaakt, maar de winst van de Capelse ploeg kwam niet in gevaar.

C1 en C2 speelden spannende wedstrijden bij en tegen respectievelijk PKC C1 en RWA C1 maar trokken allebei aan het kortste eind: 14-13 en 11-9.

F5 speelde haar eerste thuiswedstrijd, scoorde opnieuw 2 treffers maar ACKC F1 11 keer, waardoor er nog geen overwinning gevierd kon worden.

Fotobijschrift: Albatros F5 speelde haar tweede competitiewedstrijd