Bas Jansen schiet Groote Lindt naar koppositie

03 december 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op een nat en koud sportpark Bakestein werd medekoploper Arkel ontvangen. De winnaar van deze directe onderlinge confrontatie zou alleen aan de leiding komen in de derde klasse C. Groote Lindt begon uitstekend aan de wedstrijd waarbij de bal al in de eerste minuut in het Arkelse doel had kunnen liggen.

Na 20 minuten was Arkel van de schrik bekomen en wist meer grip te krijgen op het spel van Groote Lindt. Vlak voor rust redde keeper Raymond Klootwijk uitstekend op een aantal aanvallen van Arkel. Ook verdediger Nick de Zeeuw moest op de doellijn redding brengen. Er werd dan ook gerust met een 0 – 0 stand. Na rust een evenwichtige wedstrijd waarbij het verschil moest worden gemaakt uit een individuele actie.

Die volgde dan ook na een half uur spelen. Via een gedurfde steekbal tussen twee Arkelse verdedigers door wist Bas Jansen, na een passeerbeweging, de bal in het Arkelse doe te schuiven. Daarna was Arkel, ondanks een aantal aanvallende wissels, niet meer bij machte om de stand gelijk te trekken. Door deze overwinning pakt Groote Lindt de koppositie in de sterke en regionaal getinte competitie. De ontlading en feest in de Zwijndrechtse kleedkamer was dan ook groot. Zaterdag wacht gewoon weer de volgende tegenstander in en tegen Ameide. Er zal dan weer gewonnen moeten worden om de koppositie te behouden.