Pelikaan 1 pakt 1e periodetitel

19 november 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Voor deze wedstrijd was de situatie dat er drie ploegen op plek één stonden met een gelijk aantal punten en het doelsaldo bepaalde dat Roda Boys Bommelerwaard een voorsprong had op Pelikaan van vier doelpunten en Pelikaan op Woudrichem van vijf doelpunten. Maar als Roda Boys gelijkspeelt en Woudrichem verliest en Pelikaan zijn wedstrijd “gewoon” wint dan doet het doelsaldo er niet meer toe.

En zo geschiedde, Pelikaan wint met 2-0 van Tricht en kroont zich tot periodekampioen.

De wedstrijd was niet spectaculair. Pelikaan was beter, had meer balbezit en was dreigend en soms gevaarlijk voor het doel van Tricht. Zoals gelijk in de 3e minuut nadat een voorzet op het hoofd kwam van Bart van Muijen maar de inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. In de 21e minuut kwam Jordy van Buren in kansrijke positie maar hij dacht op dat moment dat het beter was om de bal af te leggen aan een medespeler dan zelf te schieten maar dat pakte verkeerd uit.

Twee minuten later de eerste mogelijkheid voor Tricht, een schot op doel recht op doelman Jeroen de Veij werd even losgelaten maar de 25-jarige keeper herstelde het zelf heel snel. In de 33e minuut was er na een goede aanval een voorzet van Nick de Veij die terecht kwam bij de tweede paal, daar werd de bal terug gekopt door Rowdy Nossent op Bart van Muijen die met zijn kopbal de keeper dwong tot een ultieme redding. Maar toch kwam de 1-0 voor rust tot stand. Een prima pass van Jordy van Buren door het midden op Nick de Veij die net iets eerder bij de bal kwam dan de keeper van Tricht en daarmee het leder langs de keeper speelde en zodoende, vanuit een moeilijke hoek, de bal in het doel schoot, eindelijk de verdiende 1-0.

In de tweede helft veel balbezit voor Pelikaan, weinig kansen voor beide teams maar toch de 2-0 voor Pelikaan. Een scherpe lage corner in de 62e minuut van Jordy van Buren werd door iedereen gemist en verdween, wel of niet door Erwin van Dis net voor of over de lijn geraakt, in het doel. Iedereen feliciteerde Jordy van Buren dus dan gaan wij er vanuit dat het doelpunt op naam komt van Jordy van Buren.

Tricht verdient een compliment dat zij zich niet gewonnen gaven en bleven strijden voor de aansluittreffer maar de geroutineerde verdediging van Pelikaan hield stand.

En zo gebeurde het dat Pelikaan toch enigszins onverwacht de eerste periodetitel pakte na het puntverlies van de naaste concurrenten. Onverdiend kan je dit nauwelijks noemen want als je naar het aantal tegendoelpunten kijkt is dat het minste van alle ploegen in 2F, namelijk 5 (waarvan 3 in één wedstrijd). Pelikaan manifesteerde zich als een stabiele ploeg o.a. door het feit dat het organisatorisch goed “staat” zoals de kenners zeggen. Het geeft een fijn gevoel dat je al verzekerd bent van een na-competitieplaats, zaak is nu om het niveau vast te houden en niet, zoals bij veel andere teams na het winnen van de eerste periode, terug te vallen op de ranglijst.

Hierbij de felicitaties voor Pelikaan 1 en zijn staf.

Deze spelers haalden de periodetitel binnen: Jeroen de Veij, Jesse de Raad, Erwin van Dis, Bart van Muijen, Adilson Dias de Barrros, Rowdy Nossent (84, Jeffrey Nossent), Roy Weber, Nick de Veij, Jordy van Buren (76, Valeri Silva), Jermain Bebrout en Jesper Nossent (46, Ruben de Raad).

Op de fotos: onder Ruben de Raad, op bovenste foto Jermain Bebrout. (Fotograaf Karin van Buren.)