Groote Lindt wint ook van IFC

15 oktober 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Op een tropisch sportpark trapte IFC, op het kunstgras, af voor de competitiewedstrijd tegen Groote Lindt. Direct in de 10e minuut kreeg De Lindt de deksel op de neus na een matte start van de wedstrijd.

Na een ingreep in het strafschopgebied wees de scheidsrechter naar de penaltystip. IFC pakte dit kadootje uit: 1-0. Direct was Groote Lindt wakker en greep het initiatief in de wedstrijd. Binnen enkele minuten lag de bal twee keer in het andere doel. Eerst na een kopbal van de mee naar voren gekomen Danny Bos (1-1) en daarna door een kopbal van aanvaller Jeffrey Burghouwt (1-2).

Groote Lindt had moeite met het spel van de beste man van het veld: IFC-er Nzojibwami. Hij was het dan ook die na een uitstekende individuele actie de 2-2 wist aan te tekenen. Hierna was Groote Lindt het even kwijt en kwam de rust dan ook zeer gelegen voor de mannen uit Zwijndrecht. Na rust een meer overtuigend Groote Lindt wat vastberaden naar de overwinning op zoek ging. Het was Jeffery Burghouwt die na een combinatie de bal snoeihard in het Ambachtse doel wist te schieten: 2-3.

IFC probeerde door een slotoffensief nog een punt uit de wedstrijd te halen. Het was dan ook spannend tot het einde van de wedstrijd waarin Groote Lindt stand wist te houden. De volle drie competitiepunten gingen dan ook mee naar Zwijndrecht. Samen met De Zwerver en Streefkerk deelt De Lindt nu de koppositie in de derde klasse C. Zaterdag een thuiswedstrijd voor Groote Lindt. Het gepromoveerde VVAC wordt dan om 14.30 uur in Zwijndrecht ontvangen.