Handbaldames sluiten seizoen af met ruime zege

11 juni 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben het veldseizoen afgesloten met een ruime overwinning op Vires et Celeritas. Het team speelde tegen één van de zwakkere teams uit de competitie en scoorde uiteindelijk meer dan twee maal zoveel dan de tegenstander. Het eerste herenteam sloot het seizoen af tegen de kampioen en liepen met een zwakkere tweede helft een grotere achterstand op.

Conventus’ eerste damesteam speelde zondag in Gouda tegen Vires et Celeritas, dat voorlaatste in het kampioenschap stond. Het team begon echter erg te voorzichtig aan de wedstrijd en kwam zelfs op een 2 – 1 achterstand. Na een wijziging in de opstelling kwam hier snel verandering in en kon Conventus snel een voorsprong opbouwen. Mede dankzij een sterk keepende Chantal Buster en diverse snelle aanvallen bedroeg de voorsprong bij rust met 5 – 11 al zes punten. In de tweede helft vervolgde het uitspelende team het goede spel, terwijl de tegenstander nauwelijks meer door de Zwijndrechtse verdediging wist te komen. Na een goede wedstrijd stond er dan ook een ruime 7 – 20 zege op het scorebord.

Het eerste herenteam van Conventus kreeg een sterkere tegenstander op bezoek: Ventura was al ver van tevoren tot kampioen gekroond en had alle wedstrijden gewonnen, op één na: tegen Conventus. Ook dit keer ontwikkelde de wedstrijd zich als een spannende. Direct vanaf de eerste minuut speelden de Zwijndrechtse heren goed samen en eiste keeper Jordy Vreugdenhil een belangrijke rol op door veel ballen tegen te houden. Het scorende vermogen van Conventus kwam maar langzaam op gang, waardoor het wel telkens op een kleine achterstand stond. Na een 8 – 10 ruststand miste het in geel/zwart spelende team in de tweede helft de concentratie, wat tot onnodig balverlies en diverse tegendoelpunten leidde. Ondanks dat de achterstand zo snel opliep, wist het team zich te herpakken. Conventus slaagde er in de eindfase van de wedstrijd in om met individuele acties en break-outs de achterstand te verkleinen, maar met 19 – 26 als eindstand was het gat duidelijk te groot.