Groote Lindt wint in kaartenfestival van IFC

19 februari 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Na het verlies in en tegen Streefkerk was er voor Groote Lindt iets recht te zetten. Met IFC  stond er echter wederom een kwalitatief sterk elftal aan de aftrap op sportpark Bakestein. Helaas was Groote Lindt niet scherp genoeg met als resultaat de IFC direct in de 2e minuut de bal achter de zwijndrechtse doelman wist te schieten 0 – 1. Een valse start dus voor de rood-witte die ook  nu direct in de achtervolging moesten. Op het moeilijk bespeelbaar veld probeerde de thuisploeg met combinatievoetbal de aansluittreffer te maken.  Het spelbeeld werd bepaald door een felle strijd met veel overtredingen.

Na rust drie wissels in het elftal van Groote Lindt met als resultaat de Nasir El Arbaoui de 1-1 tegen de touwen wist te schieten. Groote Lindt pakte volop het initiatief en wist door te drukken met een prachtige kopbal van Nasir el Arbaoui: 2 – 1. Hierna startte het kaartenfestival van de KNVB-scheidsrechter. IFC stond als eerste met 10 spelers na een rode kaart en penalty voor Groote Lindt. Man of the match Nasir el Arbaoui schoot met de strafschop onberispelijk zijn 3e doelpunt van de wedstrijd binnen 3 – 1. Groote Lindt kwam daarna eerst met 10  en enkele minuten later zelfs met 9 spelers te staan. Tussendoor had IFC een uitstekende mogelijkheid, één op één met de keeper, op de paal geschoten. Het laatste kwartier van de wedstrijd werd uitgespeeld met 9 tegen 10 spelers. IFC wist hieruit de 3 – 2 als resultaat te behalen. Daarna hield Groote Liindt stand en sleepte de volle driepunten uit deze knotsgekke wedstrijd.

Met dit resultaat blijft Groote Lindt meedoen in de competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen. Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor Groote Lindt als Vuren op bezoek komt (aanvang 14.30 uur). Ook Groot Lindt 2 blijft punten behalen in de reserve hoofdklasse. Nu één punt in de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht 2. A.s. zaterdag ook voor Groote Lindt 2 een thuiswedstrijd tegen Hoek uit het verre Zeeuws Vlaanderen (aanvang 12.00 uur).