Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Succesvol zwarte band examen jujitsu-leerling Kyoudai'
28nov 2017

Succesvol zwarte band examen jujitsu-leerling Kyoudai

ZWIJNDRECHT - Hard werken wordt beloond. Zondag 26 november heeft Kutup Catik met succes een eerste dan zwarte band examen afgerond in de oosterse vechtstijl jujitsu namens de Zwijndrechtse zelfverdedigingsschool Kyoudai. De 24-jarige Kutup heeft in Rotterdam volgens  de meerkoppige jury een verzorgd en hoogwaardig examen laten zien. Het examen is afgenomen onder toeziend oog van zijn leermeesters Johnny Tazelaar en Andy Cockram. “Ik denk dat we bijna twee jaar voorbereid hebben op dit moment. Ondanks de voorbereiding blijft dit een bijzonder  en erg spannend moment”, vertelde de trotse hoofdinstructeur van Kyoudai, Johnny Tazelaar. Kutup werd aangevallen door de Zwijndrechter Valentijn de Leur.  “Het is niet leuk om constant als valvlees gebruikt te worden ter voorbereiding op dit examen. Het examen is een teamspel, waarbij ook Valentijn zijn rol uitstekend heeft ingevuld,” vertelde Johnny Tazelaar vol lof.

De Zwijndrechtse jujutsu-school Kyoudai verzorgt iedere woensdagavond trainingen in het nieuwe complex Hart van Meerdervoort in Zwijndrecht. Volgens de geslaagde vechtsporter is juist het kleine en het persoonlijke de kracht van de school. “Ook leer ik elke les weer iets bij. De lessen gaan verder dan bijvoorbeeld kickboksen, wat ik ook jarenlang heb beoefend.  Elk aspect van het lege hand vechten komt hier aan bod, of het nu gaat om stoten en trappen of het vechten tegen gewapende tegenstanders,” aldus de kersverse zwarte bander.

Helaas wordt de aanloop van nieuwe leden volgens de leermeesters steeds minder. Om nieuw publiek aan te trekken start jujitsu-school Kyoudai in februari 2018 met een extra uur zelfverdedigingslessen, waarbij naast kracht- en conditieoefeningen basistechnieken uit Aziatische krijgskunsten, zoals silat, pangamot, uiteraard het jujitsu en kyusho jutsu worden aangeleerd. “We hopen al jaren om meer vrouwen en jeugd aan te trekken, omdat zij zoveel baat kunnen hebben bij deze technieken. “We hopen dat de drempel om zelfverdediging te leren met deze nieuwe lessen lager wordt.” Voor meer informatie over jujitsu en zelfverdediging kijk op www.jujitsuschool.nl.Deel dit bericht met je vrienden!