Puntloos weekend voor hansballers sv Conventus

06 november 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handballers van sv Conventus hebben afgelopen weekend er hard voor gewerkt, maar eindigden hun wedstrijden puntloos. Het eerste heren- en damesteam kwamen beiden op belangrijke momenten tekort, waardoor beide teams hun wedstrijden verloren.

Het eerste damesteam speelde zondag tegen de jonge selectie van Savosa, waar het de afgelopen jaren spannende wedstrijden tegen speelde. Ook dit keer leek het een spannende strijd te worden, met beide partijen die gedurende de eerste twintig minuten erg aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Vanaf dit moment volgde er echter een omslag, waardoor er vanuit Conventus niet meer gescoord zou worden en Savosa tot een 8 - 11 ruststand uit kon lopen. In de tweede helft zou de vorm van de eerste twintig minuten niet meer terugkeren, waardoor de achterstand verder opliep tot een 14 - 24 eindstand.

Het eerste herenteam begon de eerste minuten tegen Ventura juist zwak, waarin al snel een 1 - 6 achterstand op het scorebord kwam te staan. De oorzaak leek te liggen in de onderlinge communicatie tussen de spelers, waar het zeer ervaren team van Ventura dankbaar gebruik van maakte. Vervolgens wist de selectie zich te herpakken en kon het de tegenstander uit Schiedam meer tegenstand geven. In de tweede helft zou Conventus zich zelfs ontvouwen als de sterkere van de twee, maar kon qua stand net niet de aansluiting vinden, ondanks dat een sterk keepende Jordy Vreugdenhil veel kansen van Ventura wist te verstoren. De strijd eindigde dan ook in een 14 - 18 nederlaag.