Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Deurloo bereikt rekfinale op WK'
04okt 2017

Deurloo bereikt rekfinale op WK

ZWIJNDRECHT - Bart Deurloo heeft zich op de Wereld Kampioenschappen Turnen in Montreal geplaatst voor de finale op het onderdeel rek. De geboren Ridderkerker en turner van O&O Zwijndrecht zette bij de kwalificaties de zesde score neer.

Deurloo haalde een puntenaantal van 14,033. Epke Zonderland, wereldkampioen van 2013 en 2014, zette de beste score (14,433) neer bij de kwalificaties. Frank Rijken uit Oostvoorne werd 54ste.

''Ik heb nog niet mijn moeilijkste, maar mijn basisoefening gedaan'', zegt Deurloo vanuit Canada. ''In de finale kan iedereen winnen, dus ik ook. Ik kan zeker nog vluchtelementen aan elkaar plakken. Het ligt er maar net aan wie er een perfecte oefening draait. Alles ligt open.''

Door de vloer gezakt
Bij het onderdeel vloer haalde Deurloo de finale niet. Hij gleed tijdens zijn oefening uit en wees de jury op een gat in de vloer. Nadat er protest werd ingediend, mocht hij zijn oefening opnieuw doen. Deurloo had lichte hielklachten en besloot, met oog op de rekfinale, geen gebruik te maken van zijn herkansing. Nederlander Bram Verhofstad mocht door het protest ook opnieuw en hij haalde daardoor alsnog de finale.

Mocht de momenteel in Rotterdam woonachtige Deurloo ook daadwerkelijk de wereldtitel binnenslepen, dan weet hij wel waar hij gehuldigd zou willen worden. ''Dan wil ik natuurlijk wel in De Kuip staan met mijn gouden medaille!''

Bron: RTV Rijnmond.Deel dit bericht met je vrienden!