Volle punten voor handbalteams sv Conventus in Hellevoetsluis

27 mei 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus hebben zondag goede zaken gedaan in Hellevoetsluis. Het heren- en damesteam van de Zwijndrechtse vereniging speelden beiden tegen Helius en sloten hun wedstrijden zegevierend af.

De handbalheren van Conventus wisten dat ze zondag geen eenvoudige wedstrijd konden verwachten tegen Helius: het vorige treffen tussen beide partijen werd met slechts één punt verschil gewonnen en voor deze wedstrijd had Helius drie tweede divisie spelers aan het team toegevoegd. Conventus begon echter sterk en liep al snel naar uit een 1 – 3 voorsprong voordat het spel inzakte en de tegenstander met 6 – 3 langszij kon komen. Het door Mevaba gesponsorde team wist zich vervolgens te herpakken, maar kon voor rust niet meer dan volgen.

Na met een 10 – 7 achterstand aan de tweede helft te zijn begonnen, sloop een sterker spelend Conventus – mede door veel reddingen van keeper Leo Biesbroek – langzaam dichterbij. Met nog tien minuten op de klok kwam Conventus met 15 – 15 zelfs voor het eerst weer op gelijke hoogte met Helius, waarna er zelfs een voorsprong kon worden gepakt. Dit zette de tegenstander dusdanig onder druk dat deze fouten ging maken en Conventus de kans gaf om tot drie doelpunten uit te lopen. Voor het eindsignaal moest Conventus nog één tegendoelpunt incasseren, maar met 20 – 18 pakte het team een mooie overwinning.

Voor de dames van Conventus leek het eveneens een spannende wedstrijd te worden: Conventus en Helius stonden op gelijke hoogte in het kampioenschap. Dit leek het inderdaad te worden toen er in de eerste tien minuten nauwelijks werd gescoord en het 1 – 1 stond. Uiteindelijk slaagde Conventus er tijdens de eerste helft in om nog drie maal te scoren om een 1 – 4 voorsprong te nemen, al hadden het er veel meer konden zijn door veel ballen op de paal. Met een voorsprong van drie punten was de zege nog absoluut niet zeker, maar in de eerste vijf minuten van de tweede helft zou het team evenveel scoren als in de eerste helft en liep uit naar 1 – 8. Vanaf dit moment kon het team de wedstrijd gecontroleerd uitspelen, waarbij keepster Chantal Buster geen enkele keer meer zou worden gepasseerd. Na zestig minuten speeltijd was Conventus’ voorsprong opgelopen tot een dominante 1 – 14 overwinning.

Foto-credit foto dames: Patrick Straver / sv Conventus.