Groote Lindt mist grote mogelijkheden op overwinning tegen De Zwerver

06 maart 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt was circa 70 minuten lang de betere ploeg bij De Zwerver en het creëerde ook voldoende kansen om de overwinning te pakken. Helaas stond het vizier niet scherp en omdat ook De Zwerver in de laatste 20 minuten niet tot scoren kwam was de 0-0 toch een teleurstellende uitslag.

In de eerste helft was het duidelijk dat De Zwerver in de beginfase even aftastte hoe een en ander stond. Onder leiding van de nieuwe trainer was een fanatiek afjagend De Zwerver eventueel verwacht maar dat was zeker niet het geval. Groote Lindt trok de wedstrijd naarmate de eerste helft vorderde steeds meer naar zich toe. Steven Kramer was dichtbij bij een schuiver op de paal. Ook de Zwerver kreeg een goede mogelijkheid in een 1 tegen 1 situatie die vakkundig onschadelijk werd gemaakt. Richting de rust was De Lindt tot tweemaal toe zeer dichtbij de openingstreffer. Het was de keeper die twee keer de grote held was van De Zwerver. Van dichtbij pareerde hij de kopballen en hield hij zijn doel schoon tot aan de rust.

In de tweede helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Een overwicht voor De Lindt met de grootste kans voor Danny Bos die eigenlijk alles perfect uitvoerde maar de bal tegen de paal schoot in plaats van tegen de netten. Ook Steven Kramer kon bij een goed uitgespeelde aanval nog een keer aanleggen maar schoot helaas hoog over. Naar het einde van de wedstrijd toe kreeg de thuisclub dan toch de overhand. Eerst kon keeper Raymond Klootwijk een goede inzet nog net stoppen voor zijn doellijn en even later was de onderkant van de lat de reddende engel.

Zo bleef deze wedstrijd op een zeer moeizaam bespeelbaar veld doelpuntloos. Wil Groote Lindt nog een rol gaan spelen in de periode dan dient er volgende week een overwinning te volgen bij het hoog geklasseerde De Alblas. Aanvangstijd is wederom 15:00 uur