Weekend om snel te vergeten voor handbalteams sv Conventus

21 november 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus zullen het afgelopen weekend snel willen vergeten. Beide eerste teams van Conventus’ handbaltak speelden een moeizame wedstrijd, waarin onnodig punten gemorst werden.

Het eerste herenteam van Conventus speelde zondag tegen Roda’71, waar het al eerder spannende wedstrijden tegen had gespeeld. Beide partijen bleken aanvankelijk aan elkaar gewaagd, met een stand die in het eerste kwartier tot 4 – 4 gelijk op ging. Enkele minuten concentratieverlies bracht het team vervolgens op een 4 – 7 achterstand, maar ondanks een tijdelijk ondertal knokten de Zwijndrechtse heren zich terug tot 6 – 7.

Vlak voor rust scoorde Roda nog twee maal, maar alles leek nog mogelijk te zijn. De eerste 2,5 minuut van de tweede helft bracht daar verandering in: in deze 150 seconden kreeg Conventus vier tegendoelpunten, waarna het geloof langzaam wegzakte. Van 6 – 13 kwam het team nog wel terug tot 10 – 13, maar de nieuwe golf tegendoelpunten betekende de knock-out voor Conventus. De achterstand zou uiteindelijk tot 17 – 27 oplopen.

De dames van Conventus waren zondag kansrijker: ondanks dat wedstrijden tegen Indus vaak spannend zijn, bleken de Zwijndrechtse dames in het verleden meestal toch net iets sterker dan de tegenstander uit Rozenburg. Direct in de openingsminuten pakte het team direct een 3 – 1 voorsprong, waarna Indus via strafworpen tot 3 – 3 terugkwam. Na 5 – 5 sloeg Indus echter plots een gaatje, als gevolg van een verzwakkende Zwijndrechtse verdediging.

Dit gat kon niet meer worden gedicht en stond er met rust al een 8 – 12 achterstand op het scorebord. Ook bij de dames begon Conventus niet scherp aan de tweede helft. Aanvallend kon het team maar niet tot scoren komen, mede door veel ballen die op de paal of de lat eindigden. Zo werd liep de achterstand op tot 9 – 19 voordat het team van coaches Ad en Bianca Noordhuizen beter in d’r spel kwam en Indus weer tegenstand kon geven. Voor het eindresultaat zou het niets meer uitmaken: de strijd eindigde in 18 – 28.