Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Inge Meijer van Skieselectie Drechtsteden Nederlands Kampioen Slalom Skien' Inge Meijer in aktie op de Slalom
08mrt 2016

Inge Meijer van Skieselectie Drechtsteden Nederlands Kampioen Slalom Skien

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT -  Afgelopen week vonden in Sankt Johann – Alpendorf in Oostenrijk de Nederlandse (Jeugd) Kampioenschappen skiën plaats. Inge Meijer van Skiselectie Drechtsteden is daar Nederlands Kampioen Slalom Skiën geworden.

De jongste deelnemers – de aspiranten 2 (geboren in 2004 - 2005) - kwamen 3 maart aan de start om twee manches afwerken op het NK alpineskiën. Zij kwamen in actie toen de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelden. De skitalenten zetten alles op alles en raceten voor wat ze waard waren.

In de moeilijke omstandigheden was het daarbij Inge Meijer van Skiselectie Drechtsteden die alle andere meiden voor wist te blijven. Noa Rabou van Ski en Snowboardclub De Schans greep zilver, Luna Zimnik van Skiteam Midden Nederland veroverde brons. Bij de jongens was Mees Clausing van Ski Racing Discovery de beste. Bij dit Skiteam is de 'Dordtse' Andre Goedhart skitrainer. Andre traint namelijk zelf ook bij Skiselectie Drechtsteden.

De overwinning was toch wel vrij onverwacht, omdat Inge pas dit jaar voor het eerst in deze leeftijdsklasse deelneemt en het dus op moet nemen tegen meisjes die een jaar ouder zijn. Door de slechte weersomstandigheden was het een zeer technische slalom en dat was in het voordeel van Inge.

Inge traint bij Skiselectie Drechtsteden en wordt getraind door Anouk de Quartel en Marc Jansen. Anouk en Marc zijn geen onbekenden in de skiwereld. Anouk is meervoudig Nederlands Kampioen en meervoudig Sportvrouw van het jaar in Dordrecht. Marc is erkent trainer en heeft al vele pupillen naar de top kunnen brengen. Eerder dit jaar is Inge ook uitgeroepen tot Sporttalent van Zwijndrecht.

Voor wedstrijd- en breedtsport.
Skiselectie Drechtsteden is in januari 2011 opgericht om de gevorderde skiër meer uitdaging te bieden. De skiselectie gaat door waar de lessen stoppen: van trainingen voor een perfect gestuurde carvingbocht of slalom tot sportieve sneeuwreizen. Plezier is de basis, maar sommige trainen keihard om snel beter te worden!! De meeste kinderen en volwassenen vinden het leuk om nog sportief te skiën en werken technische trainingen af. Andere maken de keuze om echt wedstrijden te gaan skiën. Zo zijn er al een aantal doorgestroomd vanuit breedte- naar de wedstrijdsport.

6 weken per jaar in de sneeuw.
De sneeuwreizen zijn een belangrijk onderdeel van de skitrainingen van de Skiselectie. Naast de baantraining die zij verzorgen op de kunst skibaan in de Merwelanden, verzorgen ze meerdaagse sneeuwreizen naar SnowWorld Landgraaf en Oostenrijk. In augustus / september worden 2 meerdaagse trainingsweekenden georganiseerd in SnowWorld, Landgraaf ter voorbereiding van het N(J) K Indoor. Daarnaast organiseren we 4 trainingskampen naar Oostenrijk. Deze reizen wordt samen georganiseerd met IPCO SkiRacing en de Outdoor SkiRacing. IPCO is al sinds de oprichting een partner en faciliteert de Skiselectie om deze sneeuwreizen mogelijk te maken. Tijdens de trainingskampen is altijd voldoende begeleiding aanwezig en er gelden regels om te zorgen voor een goede balans tussen sport, gezondheid en schoolwerk. Voor de buitenlandse reizen is er gekozen voor Kaprun als vaste uitvalsbasis. De faciliteiten in Kaprun zijn uitstekend en de Skiselectie beschikt daar over een goed netwerk voor o.a. de huisvestiging en het kunnen beschikken over de juiste trainingspistes.

Skiselectie Drechtsteden is gevestigd in Dordrecht en trainingslocatie op de borstelbaan bij Skicentrum Drechtsteden aan de Vogelaarsweg 1.

Foto van links naar rechts: Noa Rabou (2e van Skiclub De Schans), Inge Meijer (1e van Skiselectie Drechtsteden) en Luna Zimnik (3e Skiteam Midden Nederland)Deel dit bericht met je vrienden!