Handbalheren sv Conventus spelen gelijk tegen De Meeuwen

15 februari 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben zondag een belangrijk kampioenschapspunt gepakt door gelijk te spelen tegen De Meeuwen. Het team speelde zondag in Rotterdam een bijzonder spannende wedstrijd, maar kwamen net tekort voor de overwinning. Een week na de belangrijke overwinning van het eerste damesteam op directe kampioenschapsconcurrent Roda’71, verloor het zeer krap bezette team zondag van TOGB.

Conventus Heren 1 reisde zondag naar Rotterdam voor een wedstrijd tegen De Meeuwen, dat twee plaatsen boven Conventus in het kampioenschap stond. Ondanks de fysiek hard verdedigende tegenstander slaagde Conventus er direct in om goed tegenstand te geven. De stand zou zo gelijk opgaan tot een 9 – 9 gelijke stand in de rust. Dit beeld zou in de tweede helft voort worden gezet, al werden er van beide kanten bijzonder veel kansen gemist. Hierbij speelden Conventus’ keepers Jordy Vreugdenhil en Brent Kool een belangrijke rol. Het team van coach Corinne de Rooij had alle kansen op de overwinning, maar veel tijdstraffen in de laatste tien minuten ontnamen het Zwijndrechtse team een verdiende overwinning. De strijd eindigde na een uur speeltijd dan ook in een 14 – 14 gelijkspel.

Het eerste damesteam kampt al enige tijd met zieken en geblesseerden, waar afgelopen weekend in de wedstrijd tegen TOGB de geplande afwezigheid van prominente speelster Suzan van Middelkoop bijkwam vanwege een operatie. Met het tweede damesteam dat gelijktijdig speelde moest coach José Narvaez zelfs aanvulling uit het derde team halen om nog twee wisselspeelsters te hebben. Direct vanaf het beginsignaal liepen de Zwijndrechtse dames achter de feiten aan en stonden binnen korte tijd 3 – 0 achter. Het team leek de achterstand nog bijna goed te maken, maar zag de achterstand voor rust weer van één tot drie punten oplopen. Het spel zou in de tweede helft iets verbeteren, waardoor de achterstand niet verder op zou lopen, maar een overwinning bleek niet meer mogelijk. Volgende week heeft het team een vrij weekend om te herstellen, waarna de jacht op het kampioenschap wordt voortgezet.

Het tweede damesteam bleef zondag eveneens puntloos door met 7 – 19 van Snelwiek te verliezen. Het enige seniorenteam dat zondag de volle punten pakte was het tweede herenteam, dat Helius met 29 – 13 versloeg.