Zwaarbevochten gelijkspel Groote Lindt tegen FC Binnenmaas

14 december 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op een zwaar veld en onder het kunstlicht heeft Groote Lindt een verdiend punt gepakt tegen FC Binnenmaas.  De Lindt moest circa de laatste 25 minuten het punt veilig stellen met 10 man. Aangezien het hoofdveld wederom onbespeelbaar was kon er gelukkig deze week worden uitgeweken naar veld 3 wat zwaar was maar bespeelbaar.

In de eerste helft was er sprake van een gelijkwaardige strijd en was er geen verschil zichtbaar tussen de nummer 4 en 13 van de competitie. De Lindt stond organisatorisch prima en zocht waar mogelijk via combinatievoetbal over met name de rechterkant de aanval. Een kopbal en een schot van afstand waren de wapenfeiten in de beginfase. Doelman Raymond Klootwijk diende zich ook nog een keer te strekken naar de kruising en was ook in een  1 vs 1 sitautie de aanvaller de baas.  De allermooiste kans van de wedstrijd was voor Binnenmaas maar deze werd gelukkig voor Groote Lindt over geschoten.   In de slotfase zette van de eerste helft zette De Lindt nog een keer aan. Een serie vrije trappen corners werden hoewel dreigend niet omgezet in een voorsprong.

Zo was de ruststand 0-0. In de rust werd de net van een blessure herstelde Danny Bos conform de afspraak gewisseld. De tweede helft een sterker FC Binnenmaas. Een keihard werkend Groote Lindt bleef echter goed op de been. Wel eiste de intensiteit zijn tol.  Ook Raoul Pluimert, die binnenkort aan zijn knie wordt geopereerd, diende het strijdtoneel te verlaten. Het was wederom de knie die na een botsing roet in het eten gooide. Groote Lindt mikte op snelle counters maar was ongelukkig op de helft van FC Binnenmaas.  Een schot van Rimaikel Geertruida was de enige mogelijkheid van De Lindt. FC Binnenmaas kon echter maar moeizaam een gaatje vinden in de verdediging van Groote Lindt.  Ook niet nadat Pim Opraus met 2 (terechte) gele kaarten met rood van het veld moest.

Met 10 man was het duidelijk dat het punt over de streep moest worden getrokken. Nick van der Ent werd naar de achterste lijn gehaald om zo in een 4-3-2 systeem te gaan voetballen. De routinier was van grote waarde op het middenveld en zat er eigenlijk doorheen en stond ook op de nominatie om te worden gewisseld ware het niet dat juist op dat moment Wouter Jansen geblesseerd het toneel diende te verlaten. Dit betekende dat de gehele laatste lijn waarmee was gestart was verdwenen.

Aanvaller Michael Slingerland werd naar achter gedirigeerd en middenvelder Bas Jansen loste zijn broer af in de verdediging. Hierdoor kon Nick kort voor zijn verdediging gaan voetballen en de vier nog enigszins naar voren geschoven spelers bergen werk te verzetten. De tactiek slaagde echter prima. Grote kansen vielen er niet te noteren en ondanks de ongunstige uitslagen op de andere velden was het een gewonnen punt deze keer.

Groote Lindt opereerde als een team wat keihard heeft gewerkt. Een instelling waarmee we volgende week en na de winterstop de inhaalrace gestalte moeten gaan geven. Een inhaal race die we met vertrouwen tegemoet zien. Zeker na de winterstop zullen de nodige geblesseerde terug gaan keren en wanneer de instelling van de wedstrijd tegen FC Binnenmaas de norm zal worden dan gaan we nog een spannende 2e seizoenshelft beleven.

Eerste spelen we dinsdag nog om het Zwijndrechts Zaalvoetbalkampioenschap in de Develhal. Aanvang is 19:00 uur. En volgende week zaterdag treden we wederom thuis aan tegen runner up BCVB indien de weergoden dat toelaten.Ten e