Jeugd Albatros goed op dreef

14 december 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De korfballende jeugd van Albatros was afgelopen weekend beter op dreef dan de senioren van Albatros.  Met name de B-, C- en D-jeugd was bijna onverslaanbaar en behaalde de ene na de andere overwinning.

B1 kende een moeizame eerste helft tegen Maassluis B2 (4-4), maar schakelde in de tweede helft een tandje bij. De koploper in de 2e klasse boekte uiteindelijk met aantrekkelijk spel een 14-8 overwinning. B3 startte niet best tegen HKC B2 (1-5), maar herpakte zich snel. Via 9-5 werd het uiteindelijk 13-11 en de ploeg van Glenn van der Velden blijft zo ongeslagen.  Eindelijk weer eens winst voor B4 dat ACKC B2 enthousiast spelend met 7-6 versloeg. B2 kreeg een lesje in effectiviteit van ACKC B1. Korte kansen en vrije doorloopballen waren zaterdag niet aan de spelers van B2 besteed en zo ging de wedstrijd met 10-11 verloren.

C1 speelde een prima eerste helft en won met zeven verschillende doelpuntenmakers met 7-14 bij DeetosSnel C2. C4 en D4 hielden zaterdag de nul en wonnen met respectievelijk 0-5 van Oranje Wit C5 en 3-0 van PKC/SWKGroep D7. Een 4-4 gelijkspel voor C3 en Kinderdijk C3 en D3 klopte Vitesse D3 duidelijk met 9-3.

Het hoogste aantal treffers kwam zaterdag op naam van E2 dat Sperwers E1 met 22-2 oprolde. Ook mooie overwinningen voor E4 (15-5 tegen Nikantes E1) en F2 (6-12 bij ACKC F1).

Bij de senioren en A-jeugd was er alleen iets te juichen voor A2 dat ADO A1 met 11-13 klopte. Een puntendeling voor senioren 7 en Nieuwerkerk 8 (17-17) en senioren 2 moest tegen HKC 3 weer van heel ver komen om nog een 19-19 gelijkspel uit het vuur te slepen.

A1 had een off-day tegen PKC A2 (11-13) en het 3e verloor schlemielig van Apollo 2. Albatros 3 leidde bij rust met 10-5 en later nog met 16-12, maar vanaf dat moment ging bij de thuisploeg zo’n beetje alles fout. In de slotminuut ging de winst met 19-20 naar de ploeg uit Heerhugowaard.

Bij het vlaggenschip ontbrak de supervorm om het Die Haghe lastig te maken. Albatros startte slap en moest na 0-5 in de achtervolging op de Haagse ploeg. Net na rust bij 8-11 leek er nog van alles mogelijk maar het gat kon niet meer gedicht worden. Het werd een teleurstellende 17-21  nederlaag voor het vlaggenschip waardoor de druk op de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen mede-staartploeg Victum alsmaar groter wordt.