Geflatteerde nederlaag Groote Lindt bij SC Feyenoord

05 oktober 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op bezoek bij Varkenoord heeft het Groote Lindt  niet bepaald mee gezeten. De equipe ging met 5-0 onderuit tegen koploper SC Feyenoord. Groote Lindt miste maar liefst al 6 spelers maar dat werden er gisterenavond 7 nadat wegens trieste familieomstandigheden ook aanvoerder en doelman Raymond Klootwijk  niet kon spelen.

We waren nauwelijks begonnen of SC Feyenoord kwam wel heel goedkoop op voorsprong. Een ogenschijnlijke eenvoudige bal stuiterde hoger op dan verwacht op het overigens fantastische veld en stuiterde over doelman Roland Rijckevorst in de goal. Een goedkope voorsprong dus voor SC Feyenoord. Gelukkig liet De Lindt het er niet bij zitten en zocht het de goal op om weer op gelijke hoogte te komen.

Nadat eerder al de doorgebroken Rimaikel Geertruida slechts ten koste van een gele kaart kon worden gestopt (daar waar Groote Lindt aan rood dacht) was het Michael Slingerland die de ploegen in evenwicht bracht in de 12e minuut na een fraaie aanval over rechts. Tenminste dat dacht iedereen totdat de grensrechter besloot om toch voor buitenspel te vlaggen. Een signaal dat direct werd overgenomen door de scheidsrechter van dienst. Ondanks over en weer diverse speldenprikken  werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

Het moest dan in de tweede helft gebeuren! Helaas was de tweede helft van een lager niveau bij Groote Lindt dan de eerste helft. SC Feyenoord kreeg meer en meer ruimte. Marcel van Berkel was met een volley nog dreigend maar hierna nam de thuisploeg (die voor het eerst deze competitie vrijwel compleet was) steeds nadrukkelijker het heft in handen. Met de 2-0 van afstand was het grootste verzet gebroken en nadat in circa de 80ste minuut de 3-0 viel kon SC Feyenoord verder uitlopen tot 5-0 waarbij vermeld moet worden dat er ook nog een aantal kansen om zeep werden geholpen. Namens Groote Lindt was Tom Koetsenruijter nog dicht bij een eretreffer maar zijn kopbal ging net over de lat.

Groote Lindt heeft een zware seizoenstart achter de rug. Het is nu zaak om de schouders er weer onder te zetten met elkaar om resultaten te gaan pakken. Aanstaande dinsdag om 20:00 uur zijn we tegenstander bij de opening van het nieuwe kunstgrasveld van Oranje Wit. Volgende week gaat de competitie weer verder en komt Piershil op bezoek. Een ploeg die na een zwakke seizoenstart zijn draai begint te vinden. Deze wedstrijd op complex Bakestein start om 14:30 uur. Het elftal kan alle steun gebruiken dus u/je bent van harte welkom.

Fotobijschrift: Raoul Pluimert in duel verwikkeld met Junior Obiku van Sc Feyenoord © Wilma van Strien