Groote Lindt heeft een uitstekende competitiestart

08 september 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft op bezoek bij Seolto in Zevenbergen een ruime en verdiende overwinning behaald. Het won met 1-4 na een 0-2 ruststand en mag zich, voor wat het waard is, in ieder geval 1 week de lijstaanvoerder noemen.

Op een matig bespeelbaar veld was Groote Lindt duidelijk de betere ploeg. Via positiespel werd de aanval gezocht en met de nodige regelmaat was men dreigend. Uiteindelijk werd de score na circa vijfentwing minuten geopend. Nadat eerst Seolto een goal terecht afgekeurd zag worden vanwege een overtreding op de keeper werd het via een keurige aanval 0-1 door Tolga Tuncer.

Een score die lang uitbleef maar dus terecht op het scorebord kwam. De Lindt ging op zoek naar meer en bleef de bovenliggende partij. Het was in de 40ste minuut dat Steven Kramer de marge verdubbelde naar 0-2. Kreeg Seolto dan geen enkele kans? Toch wel: in de laatste minuten van de eerste helft ging de bal op onnavolgbare wijze via de paal en keeper Raymond Klootwijk naast de goal en uit de daaropvolgende hoekschop kon er bij de 2e paal volledig vrij worden ingekopt. Tot opluchting van Groote Lindt ging deze bal naast. De ruststand was 0-2.

In de tweede helft een iets feller Seolto waar de voorwaartse snel werden gezocht. Ondanks dat bleef Groote Lindt vrij eenvoudig overeind. Jammer was het dat de ruimte die De Lindt kreeg vaak niet goed werd uitgespeeld. Uiteindelijk was het invaller Kevin de Deugd die de wedstrijd besliste en de 0-3 liet aantekenen.  De wedstrijd kabbelde voort en De Lindt verzuimde om verder afstand te nemen. Sterker nog: een lichte duw in de zestien meter betekende een strafschop en de 1-3. Groote Lindt kon nog 1x scoren en het was opnieuw Kevin de Deugd die het doelpunt voor zijn rekening nam.

De 1-4 betekende ook de eindstand maar een hogere uitslag behoorde zeker tot de mogelijkheden. Er werden in de sportieve ontmoeting geen kaarten getrokken. Volgende week komt een ploeg met de nodige ambitie naar sportpark Bakestein. Groote Lindt speelt dan om 14:30 thuis tegen Binnenmaas met de voor Groote Lindt bekende trainer Leo Dekker(oud-trainer Groote Lindt).

Dit zal traditiegetrouw de eerste wedstrijd op het hoofdveld worden in dit seizoen.  Een bijzondere dag want ook zijn er vele oud-leden uitgenodigd voor de eerste thuiswedstrijd en in de avonduren zal er spetterend  jubileumfeest worden georganiseerd.

Komende donderdag is er eerst nog de presentatie van de selectie, de Quick kleding sale (ook de casual wear). Tevens kan er weer geproefd worden van de gerechten van Vullen of Voeden waarvan zaterdag 6-9 de landelijke Kick-off was.