Groote Lindt wint eerste bekerwedstrijd

25 augustus 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - In de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen heeft Groote Lindt dik verdiend aan het langste eind getrokken. In en tegen het verre Buren (3e klasse zondag) werd het uiteindelijk 2-3 voor De Lindt.

In de eerste helft was Groote Lindt duidelijk de betere ploeg. Het voetbalde een stuk makkelijker dan de gastheren die desondanks de eerste grote mogelijkheid kregen maar deze inzet van de doellijn gehaald zagen worden. Hierna gebeurde waar iedereen toch wel op rekende. Groote Lindt zette zijn betere spel om in een 0-1 voorsprong. Het was Steven Kramer die doelpuntte. De wedstrijd was onder controle en slechts bij dode spelmomenten werd Buren gevaarlijk. Uit een dood spelmoment kwam het ook op 1-1. Via een keurig tegendraadse kopbal kwam Buren weer naast Groote Lindt. Nog voor rust herstelde Groote Lindt zich. Via bij vlagen goed verzorgd aanvalsvoetbal werd De Lindt weer gevaarlijk. Uiteindelijk was het Tolga Tuncer die een bal, die via de paal weer terug kwam in het veld, simpel kon afronden. Zo gingen de ploegen rusten met een 1-2 stand in het voordeel van Groote Lindt.

De tweede helft was van Groote Lindt zijde duidelijk van een minder niveau. De Lindt leek echter wel de controle te behouden maar niet voldoende om de voorsprong te blijven. Balverlies op het middenveld betekende een uitval van de thuisclub waarna de bal op schitterende wijze inde kruising werd gedraaid, 2-2 en De Lindt kon weer opnieuw beginnen.

Groote Lindt drukte het kwaliteitsverschil alsnog uit. Via een fraaie aanval die begon met een crosspass van Michael Slingerland was het Tolga Tuncer die na uitstekend voorbereidend werk van Kevin de Deugd de 2-3 op het scorebord bracht.

Dit zou de eindstand worden. Een terechte overwinning waarbij Groote Lindt zichzelf wel tekort heeft gedaan door met het kleinst mogelijke verschil te winnen. De andere wedstrijd in de poule eindigde in een 6-1 overwinning van Leerdam Sport (2e klasse) op Heukelum (3e klasse).

De stand is na de eerste speelronde dus als volgt.
1.    Leerdam Sport 1-3 (+5)
2.    Groote Lindt 1-3 (+1)
3.    Sv Buren 1-0 (-1)
4.    Heukelum 1-0 (-5)

Alleen de nummer 1 zal uiteindelijk doorbekeren. Dinsdag 26 augustus speelt Groote Lindt  de tweede wedstrijd  in en tegen Heukelum. Zaterdag ontvangt het Leerdam Sport op sportpark Bakestein, aanvang 14:30 uur.