Kansen morsend Pelikaan speelt gelijk tegen De Zwerver

21 april 2014 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Voor beide ploegen stond er veel op het spel. De Zwerver probeert te ontkomen aan degradatie, dat betekent dat je minimaal als twaalfde in de eind rangschikking dient te eindigen. Voor Pelikaan was er een mogelijkheid om in aanmerking te komen voor promotie. Beide ploegen zouden een belangrijke stap kunnen zetten in het resterende deel van de competitie.  Pelikaan opende deze wedstrijd via Alex de Jong die na 20 seconden Vincent de Klerk bereikte, die op zijn beurt Anouar Said aanspeelde, maar zijn schot belandde in de handen van de doelman. De toon was gezet. De Zwerver moest verdedigend zeer alert blijven om niet tegen een achterstand aan te lopen. Ook de achterhoede van Pelikaan moest soms alle zeilen bijzetten om de wat zelfzuchtige spits van De Zwerver aan banden te leggen.

Zo moesten Carsten van Leeuwen en Kevin de Geus cornerballen weggeven om de spitsen van De Zwerver van scoren af te houden. Pelikaan werd na zo'n 25 minuten wat onder druk gezet en in deze fase ontstonden mogelijkheden voor De Zwerver die niet benut werden. In de laatste vijf minuten voor het rustsignaal ontketende Pelikaan. Een kopbal en een omhaal van Marvin Hooplot  werden van de doellijn gehaald en even later moest De Zwerver doelman tot twee maal toe een ingeschoten bal keren.

De Zwerver hervatte de wedstrijd met meer durf en dat noopte Pelikaan de zaken energiek aan te pakken en de aanval niet te verwaarlozen. Een snel uitgevoerde counter die ingezet werd door Carsten van Leeuwen vanuit zijn verdedigende positie gevolgd door een korte combinatie, waarna Randy Kroos bereikt werd die op zijn beurt Carsten van Leeuwen vrij voor het doel bracht. Echter tot verbazing van een ieder gleed hij de bal naast het doel in plaats van in het doel. Ook Rik Pomp moest zijn talenten tonen om niet op achterstand te komen.

Het spel bleef de aandacht vragen en er ontstond meer ruimte voor aanvallende acties. Beide ploegen gingen voor de winst. De opbouw werd minder en dat leidde tot onnodig veel balverlies,  waardoor het spel op neer golfde. Pelikaan kreeg vijf minuten voor het einde nog een unieke kans om alsnog de drie punten mee naar Zwijndrecht te nemen. Een voorzet via de rechter flank werd door Lerry Overgaauw naast gekopt. Deze wedstrijd had zomaar in  3 - 3 kunnen eindigen, waarbij over en weer kansen waren, maar waar Pelikaan de mooiste / beste kansen heeft gehad.