Korfballers sv Conventus leiden kostbare nederlaag

31 maart 2014

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag een kostbare nederlaag geleden. Een week na de verrassende overwinning op Ten Donck hoopte het team tegen het zwakkere Gemini opnieuw punten te pakken, maar een slechte start van de tweede helft gooide roet in het eten.

De overwinning van een week eerder tegen de nummer drie in het kampioenschap had Conventus extra vertrouwen gegeven. Aanvankelijk leek er in de eerste helft nog geen vuiltje aan de lucht, beide teams bleken aan elkaar gewaagd en gingen volledig gelijk op. De onderlinge verhoudingen werden door de 6 – 6 ruststand dan ook goed weergegeven.

Maar de tweede helft zou dramatisch voor het Zwijndrechtse team beginnen: waar Gemini maar liefst vijf maal wist te scoren, kreeg Conventus geen enkele bal door de korf. Dit bracht het team dan ook op een grote 6 – 11 achterstand. Pas na vijftien minuten speeltijd kon Conventus zijn eerste punt scoren, waarna een tweede al gauw volgde. Vervolgens zette Gemini weer de tegenaanval in en vergrootte het onderlinge verschil weer tot 11 – 16. In de slotminuten zou Conventus nog twee maal weten te scoren, maar het zou onvoldoende zijn om een 13 – 16 nederlaag te voorkomen.

Met deze nederlaag moet Conventus de komende wedstrijden nog hard aan de slag gaan om klassebehoud veilig te stellen.