Handbaldames Conventus komen net tekort in beladen wedstrijd tegen nummer 2 van de competitie

03 februari 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus zijn er afgelopen zondag net niet in geslaagd om de nummer 2 in het kampioenschap, Roda’71, te verslaan. In een wedstrijd die werd gekenmerkt door een fel opstootje met zeven minuten op de klok liep het team tijdens de slotminuten vier punten achterstand op.

Als nummer 7 in het kampioenschap wist Conventus dat het tegen Roda’71, de nummer 2, lastig zou krijgen. Het team begon de wedstrijd echter sterk door de eerste helft volledig gelijk op te gaan en zelfs de rust in te gaan met een 10 – 11 voorsprong. Het team van coach Connie van der Hoorn kende een minder goede start van de tweede helft, waarin het team steeds vaker last kreeg van het fysieke spel dat de tegenstander liet zien.

Met tien minuten op de klok had Conventus twee punten achterstand opgelopen, waarmee het team nog zeker niet uitgeschakeld was voor de overwinning. Drie doelpuntloze minuten later volgt een bizar moment toen Conventus speelster Chantal Klootwijk en een Roda speelster op de grond lagen, waarbij de Roda speelster een schopbeweging maakte en enkele momenten later Klootwijk naar de keel greep. Het gevolg was dat vijf Roda speelsters en een deel van het aanwezige Rotterdamse publiek op het opstootje afkwamen. Wat er precies voorgevallen is blijft onduidelijk. Achteraf gaf Klootwijk zelf aan te zijn gevallen na een normale doelgerichte actie, wat ondersteund wordt door warmlopende DIOS-spelers die het voorval hebben gezien. De scheidsrechter had de aanleiding voor het opstootje niet gezien en kon hierdoor niet anders doen dan beide speelsters met een rode kaart van het veld te sturen.

Nadat het spel weer was hervat kwam Conventus nog terug tot een 18 – 17 stand, maar vervolgens zag het Zwijndrechtse team de tegenstander in de slotminuten uitlopen. Na zestig minuten speeltijd stond een 21 – 17 op het scorebord, in nadeel van de Zwijndrechtse dames.