Handbaldames sv Conventus pakken overwinning op Ventura

20 januari 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht (19 januari 2014) - Waar de handbaldames van sv Conventus vorige week net tekort kwamen op koploper Westlandia, hebben ze het afgelopen zondag tegen directe concurrent Ventura wel af kunnen maken. Het team van coach Connie van der Hoorn pakte een relatief ruime zege op de club uit Schiedam. Het eerste herenteam leek eveneens op weg te zijn naar een overwinning, maar gaf dit in de tweede helft uithanden.

De sterk gespeelde wedstrijd een week eerder tegen koploper Westlandia gaf de dames van Conventus extra vertrouwen in de wedstrijd tegen Ventura, dat twee plaatsen boven Conventus in het kampioenschap stond. Al vroeg in de wedstrijd maakte Conventus duidelijk de sterkere te zijn, wat het team al goed illustreerde met een 10 – 6 voorsprong in de rust. Tijdens de tweede helft maakte het team een strategische aanpassing om de meest prominente speelster van Ventura vast te zetten, waardoor deze minder tot scoren kon komen. Een rommelig laatste deel van de wedstrijd zorgde echter ook voor minder Zwijndrechtse scores, waardoor de strijd in ruime 18 – 13 overwinning eindigde.

Ook het eerste herenteam van de Zwijndrechtse club hoopte voort te bouwen op de wedstrijd van een week eerder, toen het eveneens nipt van de kampioenschapsleider verloor. In Quintus trof het team een tegenstander dit maar één plaats hoger in het kampioenschap stond. Conventus begon de wedstrijd veelbelovend door direct twee punten voorsprong te nemen, welke het tot de rust niet meer uit handen zou geven. Vanaf de eerste minuut van de tweede helft veranderde dit speelbeeld; verdedigend was het team de weg kwijt, terwijl het aanvallend te veel fouten maakte. Hierdoor kon Quintus langszij komen. Tien minuten voor het eindsignaal kwam Conventus nog terug tot een gelijke stand, maar verloor uiteindelijk met 22 - 25.

Het tweede herenteam van Conventus bleef eveneens met lege handen, het verloor met 26 - 17 van Snelwiek. Snelwiek bleek ook de sterkere te zijn in een onderlinge duel met het tweede damesteam, dat met 19 – 9 verloor.