Pelikaan speelt gelijk in opwindende wedstrijd

30 september 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op het zonovergoten sportpark in Klundert stonden 2 ploegen tegen over elkaar  die nauwelijks ervaring hebben als 1e klassers. In de beginfase liet Klundert zien dat zij totaal geen vrees voor haar tegenstander had en gooide alles op de aanval. Reeds in de eerste minuut moest Vincent de Klerk zijn verdediging te hulp schieten om een Klundert aanvaller het scoren te beletten. Geleidelijk aan wist Pelikaan zich te onttrekken aan de druk die Klundert Pelikaan oplegde, dat leidde in de 8 minuut tot de 0-1.

Randy Kroos glipte langs zijn tegenstander en gaf een gave voorzet die gemist werd door een verdediger, maar niet door Anouar Said. Enkele minuten later een uitgekiende boogbal van Marvin Hooplot die via onderkant lat het veld in weer in kwam. Even later moest de in bet team teruggekeerde  Carsten van Leeuwen met zijn snelheid een doorgebroken Klundert aanvaller van scoren afhouden. Beide partijen zochten nadrukkelijk de aanval. Eén daarvan, een vrije trap, belandde in het strafschopgebied tussen een mêlee van spelers met als gevolg dat één Klunder speler de 1-1 kon aantekenen. Kort daarop wist Klundert zelfs uit een counter de 2-1  te maken.

Rik Pomp verwerkte een ingeschoten bal onvoldoende een Klundertaanvaller was er als de kippen bij. De aanhang van beide partijen vermaakte zich met de ene aanval na de andere en die volgden elkaar in hoog tempo op. Door deze speelwijze ontstonden hachelijke situaties voor beide doelen, echter zonder dat er een doelpunt viel. Een korte fase voor het verstrijken van de eerste helft toonde Pelikaan veerkracht en dat werd in de tweede helft voortgezet.

De ene na de andere kans  deed zich voor. Het hoge tempo vergde zijn tol en beide trainers brachten verse krachten in. Eén daarvan, Alex de Jong, gaf de zoveelste voorzet die bij Carsten van Leeuwen terecht kwam en die trof van ca 22 meter met heel veel effect het doel.  Na 73 minuten spelen kwam een terechte 2-2 op het scorebord. Pelikaan bleef weliswaar het heft in handen houden, maar de krachten vloeiden langzaam weg. Klundert kreeg meer ruimte om de aanvallen op te zetten, maar ook daar raakt de accu leeg. Pelikaan heeft in het Brabantse land 2 punten verloren, gezien het balbezit in de 2e helft en de doelrijpe kansen