Korfballers sv Conventus pakken belangrijke overwinning op Velox

29 april 2013

ZWIJNDRECHT - Ondanks dat de korfballers van sv Conventus zondag zeker niet de beste wedstrijd speelden, heeft het team van trainer/coach Benno Snaphaan zondag wel weten te winnen. Het team maakte het zichzelf aan het eind van de wedstrijd tegen Velox nog erg moeilijk, maar won uiteindelijk wel met één punt verschil.

Het Zwijndrechtse team wist dat er van Velox gewonnen moest worden om een mogelijke degradatie te voorkomen. Met een goed resultaat zou Conventus alles weer in eigen hand hebben om het veldseizoen positief af te sluiten. Vanaf het begin van de wedstrijd was Conventus de betere ploeg, wat duidelijk geïllustreerd werd door een 4 – 1 stand na een ruime 15 minuten te hebben gespeeld. Het lukte Conventus vervolgens echter niet om het onderlinge verschil voor de rust nog te vergroten.

Na een 6 – 4 stand in de rust ging Conventus ook in de tweede helft voortvarend van start en was toen wel in staat om tot 8 – 4 verder uit te lopen. Daarna stokte de doelpuntenproductie en was het Velox dat er in slaagde om zelfs met 8 – 8  langszij te komen. Conventus kon de tegenaanval echter beantwoorden door twee maal achtereen te scoren. Vlak voor tijd wist Velox nog één tegendoelpunt te scoren, maar uiteindelijk slaagde Conventus er met veel moeite in deze overwinning uit het vuur te slepen.