Handbaldames sv Conventus declasseren tegenstander

11 maart 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van Conventus hebben zondag weinig twijfel laten bestaan over of ze sterker zijn dan tegenstandster TOGB. Het team van coach Connie van der Hoorn declasseerde de tegenstander met een onderling verschil van veertien punten. Ook het eerste herenteam speelde een goede wedstrijd, waarin het met slechts twee punten verschil verloor van de nummer vier in de competitie.

Ondanks dat het eerste damesteam kampte met blessures bij toonaangevende speelsters als Barbara van der Hoorn en Suzan van Middelkoop, wist het team dat er van TOGB gewonnen moest kunnen worden. De mogelijkheden werden al snel in de wedstrijd bekend, met Conventus dat pas bij een 5 – 0 stand de eerste tegendoelpunt kreeg.

Ondanks dat de tegenstander aantrekkelijk handbal speelde, miste het de kracht om keepster Chantal Buster te passeren. Bij een 17 – 1 stand halverwege de tweede helft besloot coach Connie van der Hoorn om enkele veranderingen in de opstelling uit te proberen. De iets zwakkere opstelling bood de TOGB de kans om enkele doelpunten goed te maken, maar met 20 - 6 werd het uiteindelijk een ruime zege voor Conventus.

De vooruitzichten voor Conventus Heren 1 waren zondag aanzienlijke minder rooskleurig, met EHC als tegenstander trof het team de nummer vier in het kampioenschap. Desondanks kon het team de tegenstander de gehele eerste helft probleemloos volgen, wat duidelijk geïllustreerd werd door de 13 - 14 ruststand.

Waar het team het in de voorgaande wedstrijden in de tweede helft liet liggen, kon Conventus dit keer de lijn van de eerste helft doortrekken, met een volledig gelijk opgaande stand als gevolg. Met een ruime minuut te gaan kon het team op gelijke hoogte komen, maar een fout bij deze strafworp voorkwam een gelijke stand. Een bijzonder spannende slotminuut volgde, maar in plaats van de gelijkmaker viel in de allerlaatste seconde een tegendoelpunt, waarmee de strijd in een 24 - 26 stand eindigde.

Het tweede herenteam deed zondag precies wat het team moest doen om de kans op het kampioenschap zoveel mogelijk te vergroten. Het team won zijn slotwedstrijd van het zaalseizoen met 29 - 19, waarmee het tien punten aan het doelsaldo toevoegde. Een nog ruimere overwinning later op de middag van directe concurrent HVOS zorgde er echter voor dat Conventus’ voorsprong in het kampioenschap volledig verdampte. Het team kan echter nog steeds kampioen worden indien HVOS, welke nog één wedstrijd moet spelen, volgende week van Snelwiek verliest. Het tweede damesteam verloor zondag van Schipluiden met 13 - 23.