Handbalheren sv Conventus verliezen het kampioenschap

18 juni 2012

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben afgelopen zondag de laatste kans op het kampioenschap laten schieten. Het team kon in de tweede helft geen vuist maken tegen Ventura, waardoor het verloor. Hierdoor moet het team van coach Hans van der Wiel zich tevreden stellen met de derde plaats in het kampioenschap.

Conventus moest de wedstrijd tegen Ventura winnen om weer op gelijke hoogte met directe concurrent Westlandia te komen en zo een beslissende kampioenschapswedstrijd af te dwingen. Ondanks dat Ventura enkele spelers opstelde die normaal gesproken alleen op hoger niveau in de zaal speelden, ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op. De tegenstander nam meestal wel het voortouw, maar met een 11 – 11 stand in de rust leek alles nog mogelijk te zijn.

Deze trend zette zich aanvankelijk ook voort in de tweede helft, met Ventura die constant op één of twee punten voorsprong bleef staan. Het keerpunt kwam echter toen de tegenstander twee maal in ondertal wist te scoren, waardoor er bij Conventus iets leek te knakken. Vanaf dat moment er leek niets meer bij de Zwijndrechtse spelers te werken en werden veel kansen niet benut, terwijl fouten de tegenstander juist extra kansen gaf. Het gevolg was dat de achterstand vlot opliep en Conventus met 26 – 17 verloor.