Handbalheren sv Conventus zegevieren opnieuw

11 april 2011

ZWIJNDRECHT - Na een week eerder de eerste wedstrijd van het veldseizoen te hebben gewonnen, heeft Conventus Heren 1 ook de maximale punten uit de tweede wedstrijd mee naar huis genomen. In De Lier versloegen de Zwijndrechtse heren ODIS. Ook het eerste damesteam leek lange tijd op weg te zijn naar een zege, maar verloren deze in de tweede helft.

Conventus Heren 1 begon de wedstrijd sterk en wist al snel een veilige marge inbouwen, ondanks dat tegenstander ODIS meer tegenstand wist te bieden dan de eerder ruim gewonnen thuiswedstrijd. Na een 9 – 12 ruststand, kon Conventus snel de voorsprong snel uitbouwen tot maximaal negen punten. Deze stand gaf de heren de mogelijkheid om het iets rustiger aan te doen, maar dit in combinatie van enkele ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter leidde ertoe dat de voorsprong met grote stappen slonk. Ondanks de dreiging van enkele spannende slotminuten, bleef de marge groot genoeg en kon het team van coach Hans van der Wiel dankzij een 20 – 24 uitslag twee punten mee naar Zwijndrecht nemen.

Met in Wings de nummer twee in het kampioenschap als tegenstander, wist het eerste damesteam van Conventus dat het stevig aan de bak moest gaan. Dit leek aanvankelijk goed te lukken. Het team speelde een erg goede eerste helft en ging zelfs met een 6 – 8 voorsprong de rust in. Vroeg in de tweede helft raakte echter Conventus keepster Chantal de Jong geblesseerd en dit bleek het begin van het einde te zijn. Het gehavende geel/zwarte team kon de voorsprong niet meer behouden en zag de tegenstander langszij komen om uiteindelijk met 17 – 14 te verliezen.

Conventus Dames 2 boekten met 4 – 12 een ruime zege op Helius, terwijl het tweede herenteam tegen Oliveo kansloos was en met 32 – 18 verloor.