Pelikaan mist felheid tegen Oostkapelle

10 oktober 2010 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT – Pelikaan verloor afgelopen zaterdag van Oostkapelle. Aan het einde van de 90 minuten stond er een eindstand van 1-2 op het scorebord. Scoorde Pelikaan vorige week binnen een halve minuut de openingstreffer, dit keer was dat weggelegd voor de tegenstander.

Oostkapelle zette Pelikaan binnen de minuut op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Maarten Maldegem. Pelikaan was niet in goede doen, miste felheid en speelde zeer onrustig.  Pa na een half uur spelen was daar de eerste mogelijkheid voor Pelikaan via een schot van Jeffrey Cornfield.  Dit schot belande echter in de handen van Matthijs van Wageningen van Oostkapelle.

Pelikaan leek tegen zichzelf te voetballen, passes kwamen niet aan en werden er minimale kansen gecreëerd. Na een actie van Randy Kroos raakte zijn schot de onderkant van de lat. Hoewel Pelikaan in de laatste fase van de eerste helft meer in de wedstrijd kwam ging het wel met een 0-2 achterstand de rust in. Arjen Pattenier scoorde in de blessuretijd van de eerste helft de tweede treffer voor Oostkapelle.

Pelikaan leek wat beter uit de kleedkamer te komen en oefende enige druk uit op de tegenstander. De aansluitende treffer had op naam moeten komen van Niels van Muyen, die zijn kans voor opendoel finaal miste. Kot daarna een openkans voor Patrick Stiinis, ook hij miste doel. Oostkapelle kreeg meer veldoverwicht en maar tot echte kansen kwam het niet.

Pelikaan had daarin tegen de pech dat het de kansen die het kreeg niet kon verzilveren. Pelikaan bleef tam in de duels, en verloor deze dan ook van een fellere tegenstander. Randy Kroos probeerde het via een aanval over rechts, maar ook zijn schot werd gekeerd door de keeper. Na een verre uittrap van de keeper kon Oostkapelle tot een gevaarlijk schot komen die maar net naast ging.

Pelikaan zette weer wat aan en dat resulteerde in een mogelijkheid via Randy Kroos. Zij voorzet ging voorbij alles en iedereen in het strafschop gebied. De aanval was hierbij net een stapje te laat. Toch kon Pelikaan tot scoren komen. Jeffrey Corfield schoot zijn vrije trap snoei hard achter Matthijs van Wageningen 1-2. Pelikaan zette aan en probeerde er nog een gelijkspel uit te halen. Via Randy Kroos kreeg Pelikaan een kans, maar schoot de bal tegen de keeper aan. In de slotfase kreeg Pelikaan drie vrije trappen achter elkaar, Mario Bolder nam deze voorzijn rekening. Alle spelers van Pelikaan verzamelde zich in het strafschop gebied om tot scoren te komen. Die kans kwam er wel, maar ging naast het doel. Pelikaan speelde niet in een eenheid zoals de afgelopen weken en verloor van Oostkapelle. Als  Pelikaan meer inzet en felheid had getoond had er meer ingezeten deze wedstrijd.  Volgende week weer een verre uitreis. Dan naar Westkapelle waar Pelikaan op bezoek gaat bij De Noormannen. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Opstelling: Timo Epping, Remco Aarts, Mario Bolder ( Man of the Match), Martijn Verhoeff, Stephan Ooms, Larry Overgaauw ( Wouter Krete), Randy Kroos, Tim Kleingeld ( Huib Groeneboom), Patrick Stiinis, Niels van Muyen( Aswin van Wingerden) en Jeffrey Cornfield.
Wesley Neeskens en reserve doelman Michel vd Boom kwamen niet in actie.