Conventus heren 2-handbalteam wint, winterweer verhindert wedstrijden eerste teams

21 december 2009 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Het barre winterweer dat Nederland zondag trof heeft verhinderd dat de wedstrijden van de eerste dames- en heren handbalteams van sv Conventus konden worden gespeeld. Het Nederlands Handbal Verbond vond het onverantwoord om teams langere afstanden te laten reizen, waarna Hercules (Den Haag) en HVV (Voorschoten) de keuze maakten om niet naar Zwijndrecht af te reizen.

Dit betekende echter niet dat er in de Zwijndrechtse Develsteinhal niet werd gehandbald; de in de ochtend spelende tweede teams kwamen wel in actie. Het Dames 2-team speelde tegen het Rotterdamse Snelwiek, maar moest met een 8 -15 eindstand de meerdere erkennen in haar tegenstander. Conventus heren 2 speelde een streekderby tegen het Dordrechtse MOK. Ondanks dat Conventus in de rust een 14 – 10 voorsprong had genomen, volgde er een bijzonder spannende tweede helft. Na een strafworp in de laatste minuut eindigde de strijd uiteindelijk op 28 – 27, in het voordeel van Conventus.

Terwijl de eerste dames van Conventus Dames-1 al waren omgekleed, arriveerde het nieuws dat Hercules de rit naar Zwijndrecht niet zou maken, waardoor Conventus op een gedeelde zesde plaats in de poule van tien blijft staan. Het Dames 1-team begon de zaalcompetitie sterk door van de eerste vier wedstrijden er drie te winnen. De periode van overwinningen werd gevolgd door drie nederlagen, tegen de teams die op dit moment de top drie in de tweede klasse van Zuid-Holland vormen.

Na de sensationele overwinning op de tot dan toe ongeslagen Ventura, hoopte Conventus Heren 1 dit kunstje ook te herhalen tegen het eveneens ongeslagen HVV, maar moest echter toezien hoe de vele sneeuw de wegen spekglad maakte. Ondanks dat het team van coach Hans van der Wiel tot op heden maar twee keer wist te winnen, kent het geen slecht seizoen in de eerste klasse van Zuid-Holland. Het team kwam meerdere keren slechts enkele doelpunten tekort om sterker geachte tegenstanders te verslaan en versloeg zelfs medekoploper Ventura. Het Conventus Heren 1-team eindigt 2009 als gedeeld zesde in een poule van negen teams.