Groote Lindt verliest bij koploper

24 maart 2009

ZWIJNDRECHT - Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Heukelum moest Groote Lindt het zaterdag opnemen tegen koploper Hardinxveld. Deze wedstrijd was al twee keer eerder afgelast. De Lindt kon vandaag niet beschikken over de zieke Javier Cabanelas, daarvoor zou Randy Haas gaan spelen. Verder waren er geen wisselingen in de basis 11 van De Lindt ten op zichten van de week ervoor. Wel hadden Kevin Birahy en Steven de la Rambelje van positie gewisseld.

Vanaf de eerste tot de laatste minuut van de eerste helft wordt er vooral gevoetbald op de helft van Groote Lindt. Op het moeilijke bespeelbare veld van Hardinxveld was het de thuisploeg die de wedstrijd maakte. Groote Lindt zocht veelal de aanval door Danny Buijink door de lucht aan te spelen, maar Danny kon daar tegen twee boomlange verdedigers weinig tegenin brengen. Ondanks het veldoverwicht van Hardinxveld konden zij niet echt voor gevaar zorgen. De Lindt dat goed georganiseerd speelde gaf weinig weg. Tot in de 15e minuut leek er niks aan de hand voor Hardinxveld. De diepe ballen op Danny Buijink konden steeds worden opgevangen en vandaar uit zochten ze weer de aanval. Toch komt De Lindt op een 0–1 voorsprong.

Via de opbouw van achteruit wordt linksbuiten Johan van Wijk aangespeeld, deze versnelt en maakt zijn actie naar binnen, omspeelt zijn man en ziet op rechts Randy Haas vrijstaan. Randy wordt aangespeeld, gaat de 16 in en kapt zijn tegenstander uit en schiet de bal over de grond in de verre hoek. De bal gaat via de binnenkant van de paal binnen. Geheel tegen de verhouding in is het Groote Lindt die de voorsprong neemt. De Lindt weet zich tot de rust goede staande te houden door compact te blijven spelen.

Na de rust gaat het meteen mis, gelijk vanaf de aftrap wordt de linker middenvelder van Hardinxveld diep gestuurd en kan de voorzet gegeven worden. Bij de tweede paal is het Stefan Kant die vanuit de draai in de korte hoek binnen schiet. Door de snelle tegen goal na rust lijkt De Lindt te zijn aangeslagen. De organisatie, zoals deze ze door de eerste helft had heen gesleept, was ver te zoeken. Hardinxveld dat veel bewoog en de bal snel rond liet gaan had geen kind meer aan Groote Lindt. 7 minuten na de gelijkmaker redt Raymond Klootwijk zijn jongens nog als Wouter Romijn, die simpel bij zijn tegenstander wegloopt, de bal over hem heen probeert te lobben. In de 65e minuut komt Hardinxveld toch op voorsprong. Een corner wordt naar de tweede paal getrapt, op de rug van Dave Klootwijk gekopt en in tweede instantie hard binnen geschoten door Jeroen Bakker.

Net als trainer Mark Nijssen 1 op 1 wil gaan spelen om zo verder van de goal af te komen en de achterstand te gaan weg werken, krijgt De Lindt een strafschop tegen. Deze wordt genomen en verzilverd door Nick van der Woude.  Het wordt allemaal nog erger voor De Lindt. Randy Haas mag na zijn tweede gele kaart de douches gaan opzoeken en met tien man zal De Lindt nog twee goals moeten incasseren. Eerst is het linksback Corne Tromp die heel de rechterkant van De Lindt oversteekt, aangespeeld wordt en uithaalt en zo de stand op 4-1 zet. Daarna wordt de eindstand bepaald op 5–1 door Wouter Romijn. Na deze nederlaag is het aan de jongens van De Lindt om zich voor te gaan bereiden op de uitwedstrijd tegen Tricht dat probeert de laatste strohalm te pakken om niet de nacompetitie in te hoeven.