Groote Lindt verslaat thuis Heukelum

17 maart 2009

ZWIJNDRECHT -Zaterdag 14-03-2009, Groote Lindt dat na de nederlaag van vorige week aardig was gezakt op de ranglijst mocht het deze week opnieuw gaan proberen tegen Heukelum. Bij winst van Groote Lindt zou de ploeg weer wat afstand kunnen nemen van de plaatsen die nacompetitie met zich mee brengen.

Beide ploegen beginnen rustig aan de wedstrijd. De Lindt is wel meteen de betere ploeg, laat de bal goed rond gaan en is het meest in balbezit. Het ontbreekt echter nog aan de beslissende eindpass. De eerste helft zou ook voorbijgaan zonder al te veel echte kansen. Cabanelas die een paar keer over rechts, waar de eerste helft het meeste gevaar van de Lindt vandaan kwam, diep kon gaan schiet in de 15e minuut in de handen van de keeper en in de 25e minuut is zijn voorzet net te scherp voor de inglijdende Buijink.

Heukelum had de eerste helft ook kans om doel te treffen, maar mist tot twee keer toe. De eerste kans maakt de jonge spits van Heukelum een goede actie over de rechter kant van de Lindt, ontwijkt twee slidings en legt de bal daarna goed terug richting de 11 meter, maar deze bal wordt ver naast de goal van R. Klootwijk geschoten. De 2e kans komt via een diepe bal, R. Klootwijk komt zijn goal uit maar net voordat deze de bal kan weg stompen wordt de bal verlengt en gaat net naast.

De 2e helft gaat De Lindt goed van start. Dit resulteert al in de 50e minuut tot een doelpunt. Muller gaat op links de vrije ruimte in passeert zijn tegenstander en legt de bal terug op van Wijk. Deze haalt uit, maar voordat de bal de doellijn passeert slaat een verdediger van Heukelum de bal uit de goal en krijgt rood. Cabanales mag dan vanaf 11 meter binnen schieten. In de 65e minuut kopt Haas uit een corner op de lat. De voorsprong is wat mager maar er lijkt voor De Lindt niks aan de hand. Heukelum kan niet overtuigen en de verdediging van De Lindt staat goed. Maar toch ontsnapt De Lindt in de 75e minuut aan een tegentreffer. Een diepe bal wordt niet goed verwerkt en zo komt R. Klootwijk 1 op 1 te staan met de spits van Heukelum, maar de keeper houdt zijn ploeg op de been.

Dan breidt De Lindt aan het einde van de wedstrijd in de 85e minuut de voorsprong uit. R. Klootwijk onderschept een voorzet van Heukelum en schiet de bal direct op de diepgaande Buijink, deze omspeelt de keeper en schiet beheerst binnen. Heukelum maakt er in de 90e minuut nog wel 2 -1 van, maar de 3 punten blijven in Zwijndrecht.