ZBC '97 blijft op titelkoers

16 maart 2009

ZWIJNDRECHT - Na het lastige uitduel tegen Welberg, waar vorige week met matig spel een zwaar bevochten 0-1 overwinning werd behaald, stond dit weekend de thuiswedstrijd tegen de nummer drie Kruisland op het programma.
Bij winst zou Kruisland afhaken in de titelstrijd, dus de mouwen konden opgestroopt worden.

ZBC begon matig aan het duel en Kruisland creëerde met windje mee een veldoverwicht zonder tot echte grote kansen te komen. Aan het eind van de eerste helft toonde ZBC wel enig herstel, maar uiteindelijk mocht de ploeg van Ton Sloof niet klagen met een 0-0 ruststand.
In de tweede helft bleef het beeld van vlak voor rust gehandhaafd. ZBC had wind mee en kon hierdoor op hetzelfde niveau komen als Kruisland. Het leek een typische 0-0 wedstrijd te worden, maar daar dacht Stefan de Jong ander over. Hij schatte een lange bal van Sjoerd den Hollander goed in en met een knappe actie kapte hij een verdediger uit en liet de keeper in de lange hoek kansloos. Vrijwel uit het niets stond ZBC ineens 1-0 voor. Kruisland moest hierna komen en bracht een extra spits voor een verdediger. Door gedegen verdedigingswerk, resulteerde dit niet in kansen van Kruisland, maar wel kreeg ZBC nog een grote kans. De lob over de keeper van Sjoerd den Hollander werd echter van de lijn gehaald.
Het dieptepunt in de wedstrijd was helaas ook voor de matchwinnaar, want vier minuten voor tijd kreeg Stefan de Jong een rode kaart. Enige irritatie tijdens een duel waarbij geen vrije trap volgde, werd door de scheidsrechter als een natrappende beweging gezien en De Jong mocht het veld ruimen. Het eindresultaat liep echter geen verder schade meer op en ZBC mocht voor de 16e keer dit seizoen drie winstpunten bijschrijven.

Door de winst op Kruisland, gaat de titelstrijd nu definitief tussen ZBC '97 en Wernhout, waarbij ZBC met zes punten voorsprong de beste papieren heeft.
Op zondag 29 maart staat de volgende wedstrijd voor ZBC op het programma, uit op bezoek bij de nummer laatst Rimboe die tot op heden slechts twee punten hebben behaald en dus gebrand zijn op een goed resultaat tegen de koploper.