Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bestuurder motorscooter aangehouden na achtervolging'
24jul 2018

Bestuurder motorscooter aangehouden na achtervolging

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Op zondagavond 22 juli rond 23:10 uur zagen agenten op de Langeweg in Zwijndrecht een motorscooter met zeer hoge snelheid door de bebouwde kom rijden.

Aanleiding voor de agenten om een praatje te gaan maken met de bestuurder. Nadat ze hem een stopteken gaven ging de bestuurder van de motorscooter er vandoor. De agenten achtervolgden de motorscooter met zwaailicht en sirene. Door de snellere acceleratie en wendbaarheid van de motorscooter verloren de agenten hem helaas uit het oog.

Helaas voor de bestuurder hadden de agenten het kenteken op tijd kunnen noteren en wachtten zij de 29 jarige bestuurder uit Heerjansdam thuis op bij zijn woning. Hier werd de bestuurder enkele bekeuringen aangezegd en is hem verteld dat hij zal worden aangemeld voor een cursus verkeer bij het CBR.

De bestuurder zal de cursuskosten zelf moeten betalen. Mocht hij de cursus niet met goed gevolg hebben afgerond dan kan zijn rijbewijs ongeldig worden verklaard.Deel dit bericht met je vrienden!