Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Twee aanhoudingen na achtervolging voor gestolen scooter met valse kentekenplaat '
20sep 2017

Twee aanhoudingen na achtervolging voor gestolen scooter met valse kentekenplaat

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 16 september zagen agenten een scooter rijden met 2 personen erop in Zwijndrecht. Toen zij het kenteken natrokken in de politiesystemen zagen ze dat het kenteken bij een ander type scooter hoorde. De collega's gaven de scooterrijder een stopteken om de scooter nader te onderzoeken.

In plaats van te stoppen ging de scooterrijder er snel vandoor. Die moeten wat te verbergen hebben dachten de collega's gelijk. Hij reed over de stoep, een steeg in en tussen paaltjes door om te ontkomen. Uiteindelijk reed de scooterrijder een parkeerterrein op. Wat hij niet wist, maar wij wel, was dat er een slagboom was waar zij niet langs konden met de scooter. De collega's spitste op. De bijrijder vloog uit het dienstvoertuig en ging rennend richting de scooter. De bestuurder reed met de dienstvoertuig om het parkeerterrein heen om de personen aan de andere kant op te vangen.

Bij de scooter aangekomen zag de collega dat de 2 personen snel van de scooter stapte, de scooter lieten vallen en er verder rennend vandoor gingen. De collega pakte de scooter op en het lukte hem om met de scooter onder de slagboom door te komen. Een scooter is altijd sneller dan rennend dus de collega stapte op de scooter om de achtervolging voort te zetten. Het viel op dat het contactslot van de scooter geforceerd was, oftewel waarschijnlijk gestolen. De andere collega had inmiddels met de bus de personen ingehaald. Zij draaiden vervolgens om en rende weer de andere kant op richting de collega op de scooter. Hierna gaven beide personen zich al snel over en konden ze worden aangehouden voor heling van de scooter en rijden met een valse kentekenplaat.

De persoon die achterop zat bleek nog een slotentrekker in zijn rugzak te hebben. Na onderzoek door de recherche bleek dat de scooter die dag in de omgeving van Tilburg was gestolen, net als de kentekenplaat.Naast de mogelijke strafvervolging voor heling kregen de personen nog bekeuringen voor op de stoep rijden, negeren stopteken, rijden met valse kentekenplaat en het vervoeren van inbrekerswerktuigen.

Bron foto: Politie DrechtstedenBuitenDeel dit bericht met je vrienden!