vrijdag 28 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

22
dec

Zwijndrechters proberen in vorm te blijven in de lockdown

Door het invoeren van een soort lockdown in Nederland, kunnen veel Zwijndrechters niet meer sporten op hun gebruikelijke tijden. Voor sportverenigingen betekent dat lege velden en het afschalen van trainingen en voor de sportschool betekent het na piekuren in de middag in de avondlockdown dat ze nu helemaal dicht moeten.

Sportscholen moeten weer sluiten na turbulente periode

Tijdens de avondlockdown was de Sportschool langs de A16 in Zwijndrecht helemaal vol rond 15.00 uur, meldt RTV Rijnmond. Omdat de sportschool in de avond gesloten was, verschoven de piekuren naar 15.00 uur. Inmiddels zijn de deuren van alle sportscholen weer gesloten vanwege de de omicronvariant. Dit tot ontsteltenis van de meeste sportschoolhouders die vinden dat sport net zo essentieel is als de supermarkt. Er is daarom zelfs een rechtszaak aangespannen om de sportscholen weer open te krijgen.

De lockdown betekent voor veel fanatieke sporters dat ze een gaatje proberen te vinden in hun werk- of schoolschema. Dat lukt sommigen wel. Zo krijgen steeds vaker werknemers vrij van de baas om tijd te besteden aan sport onder werktijd, maar lang niet voor elke Zwijndrechter is het mogelijk een gaatje te vinden of tijd vrij te vragen voor sporten. Voor hen zit er dus niets anders op dan proberen op een andere manier fit te blijven na het werk.

Thuis workout ook steeds populairder

Veel Zwijndrechters kiezen ervoor hun oefeningen te doen na het werk. Het voordeel van thuis trainen ten opzichte van trainen in de sportschool is volgens de fitness-experts van Fitforbeach, is dat je nooit het excuus hebt dat het te slecht weer is om naar de sportschool te gaan of dat het er te druk is. Je kunt namelijk direct beginnen met je oefeningen zonder de deur uit te hoeven of zelfs maar een parkeerplaats te zoeken bij de sportschool. De meeste thuistrainers beschikken over een aantal gewichten of dumbells om de spieren te trainen, maar er zijn ook genoeg oefeningen met lichaamsgewicht om toe te passen thuis, zoals opdrukken of buikspieroefeningen.

Buiten sporten: houd afstand

Voor wie de komende tijd in Zwijndrecht buiten gaat sporten zal ook rekening moeten houden met een aantal regels. Zo zul je niet meer in een grote groep mogen wielrennen. De groepsgrootte is beperkt tot maximaal twee mensen met een anderhalve meter afstand tussen de personen. Dat geldt dat echter weet niet als je uit hetzelfde huishouden bent. Je kunt ook gebruik blijven maken van buitensport locaties tijdens de lockdown. Voor iedereen die zich liever niet te veel in het zweet werkt deze winter, maar toch in vorm wil blijven rond de kerstdagen, is een rondje wandelen in bijvoorbeeld het nabijgelegen natuurgebied de Biesbosch ook een optie. 

 

Deel dit bericht met je vrienden!