vrijdag 28 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

01
dec

Zwijndrecht maakt zich op voor een weekend in de buitenlucht

Hoewel het weer koud en guur is, kiezen veel Zwijndrechters er dit weekend juist voor om buiten op pad te gaan. Voor veel mensen is dit namelijk een veilige manier om het weekend door te brengen nu de maatregelen zijn aangescherpt in heel Nederland. Maar welke activiteiten zijn er in de buurt van Zwijndrecht te doen?

Op pad in de Biesbosch

De Biesbosch is al sinds vele eeuwen een belangrijk natuurgebied in Nederland. Hier vind je niet alleen heerlijke paden, beekjes en weilanden om een frisse najaarswandeling te maken, maar je kunt ook een bootje huren of op pad gaan met een gids om sporen van dieren te vinden die hier leven, zoals bevers. Volgens de beheerders van het natuurpark is het zonde dat we in het buitenland of safaris gaan voor wilde dieren, maar deze in ons eigen land vaak links laten liggen. Want naast bevers, vind je in de Biesbosch ook andere dieren zoals vele vogels. Dit natuurpark is een van de rijkste gebieden voor watervogels als de zilverreiger, blauwborst, fuut en ijsvogel. Ga mee op pad met een deskundige gids op een ontdekkingstocht. In het najaar kun je de uittocht van de zomervogels meemaken en de komst van vele wintervogels. Dus pak je goed in, trek een paar makkelijke schoenen aan en ga op pad in de Biesbosch dit weekend.

Stadswandeling in Dordrecht

Dordrecht is de oudste stad van Zuid-Holland en kreeg reeds in het jaar 1220 stadsrechten van de Graaf van Holland. In deze stad ontdek je vandaag de dag nog steeds tastbare stukken van de middeleeuwen die je normaliter misschien over het hoofd ziet. Op een stadswandeling door de stad zie je bijvoorbeeld aan de achterkant van het stadhuis van Dordrecht nog de overblijfselen van het voormalige middeleeuwse gebouw uit 1383 dat hier ooit stond. Ook de grote kerk heeft een middeleeuws ‘Koor’ aan de achterzijde van het gebouw dat je nog steeds kunt bewonderen. Dordrecht is door deze pracht vaak het decor geweest van films die zich afspelen in het verleden, zoals Zwartboek of Kruimeltje. Ontdek zelf hoe mooi de stad aan de overkant van de Merwede is en ga op een stadswandeling dit weekend.

Ga goed voorbereid op pad

Het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Bijvoorbeeld door een excursie te plannen in de Biesbosch of een stadswandeling te kopen die je kunt volgen in Dordrecht, zodat je precies weet waar je bent. Zorg ook dat je warm aangekleed bent en voorbereid bent op het gure Hollandse weer dat in het najaar van het ene op het andere moment kan omslaan. Een waterdichte jas, goede schoenen houden je warm. Vergeet ook niet je gezicht en lippen goed vet te houden met een lippenbalsem of een hydraterende crème, omdat je anders een schrale huid kunt krijgen en dat wil je natuurlijk voorkomen na zo’n heerlijk weekend in de buitenlucht,

 

Deel dit bericht met je vrienden!