vrijdag 28 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

02
dec

Wat te zien en te doen tijdens de wintervakantie in Zwijndrecht?

De decembermaand ligt weer voor ons in de Drechtsteden en Zwijndrechters maken zich op voor een winter met kerst en Sinterklaas. Hoewel niet alle festijnen in Zwijndrecht en omstreken door kunnen gaan in verband met de pandemie, zijn er nog genoeg leuke dingen om naar uit te kijken de komende weken.

De winterfair in Zwijndrecht

Ieder jaar organiseren vrijwilligers in Zwijndrecht een winterfair. Dit is een festijn vol gezelligheden om mensen bij elkaar te brengen rond de kerstdagen. Momenteel is er een programma bekend, waarin onder andere op zaterdag 18 december een kleinschalige kerstmarkt wordt georganiseerd met diverse optredens in de verwarmde aluhal en zelfs een afterparty voor de kerst. Het is voor nu onduidelijk of alles doorgang zal vinden, maar zodra de organisatie meer weet, laten ze dat meteen weten op hun website.

Dordrecht in mooie verlichting

Net als in 2020 gaat de kerstmarkt in Dordrecht niet door. De gemeente en de organisatie achten het onveilig om tot 400.000 mensen toe te laten en omdat het een buitenevenement is, kunnen er lastig toegangsbewijzen worden gevraagd. Omdat de gemeente de binnenstad en de middenstand toch een steuntje in de rug wil geven, wordt een heuse lichtshow georganiseerd in de stad. Daarbij worden gebouwen in de stad uitgelicht in een schitterende lichtshow die de kijkers helemaal in een geweldige kerststemming moet brengen.

Maak een mooie winterwandeling in de buurt

Omdat het lang niet zeker is welke evenementen doorgang kunnen vinden deze winter en welke niet, is het het wel zeker dat een mooie wandeling in de nabijgelegen Alblasserwaard tot de mogelijkheden behoort. Op een korte afstand van Zwijndrecht zit je op een aantal schitterende plaatsen. Hoewel ze ieder jaar bezocht worden door toeristen uit Azië, zijn de molens op Kinderdijk nog altijd een schitterend plaatje. En door alle reisbeperkingen en het winterse weer hoef je er nu echt geen drommen toeristen te verwachten. Tussen Zwijndrecht en de Alblasserwaard kun je ook het natuureiland Sophiapolder bezoeken. Dit eiland is ontstaan in de veertiende eeuw en je kunt er alleen komen met een veerbootje waarvoor je een ticket moet boeken.

Blijf gezellig thuis en maak kerstkransjes

Voor wie al deze activiteiten te koud vindt, kan ook thuisblijven een optie zijn. De middenstand in Zwijndrecht doet er net als ieder jaar weer alles aan om de lekkerste etenswaren te bereiden voor de inwoners van Zwijndrecht. Van verse pepernoten, kruidnoten tot kerststollen en hartige hapjes. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze winter zelf iets lekkers te bakken. Zo zou je volgens de website Monederosmart siliconen mallen kunnen gebruiken zodat je als gelegenheidskok zelf aan de slag kunt met het maken van heerlijke muffins deze winter. Dankzij deze mallen kun je heel makkelijk zelf cupcakes maken omdat de mallen hitte- en vorstbestendig zijn en je de cupcakes heel makkelijk uit de vormpjes kunt drukken.

 

Deel dit bericht met je vrienden!