zaterdag 15 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

18
mrt

Waarom de marketingmix zo belangrijk is én blijft

Hoewel het tegenwoordig een combinatie is van geluk en strategie, is het inzetten van de juiste marketingtechnieken nog steeds erg belangrijk als het aankomt op een succesvolle business. Zo is ook de marketingmix iets wat vroeger al ontstaan is en nu nog steeds is dit voor bedrijven een belangrijk onderdeel van de marketing. Waarschijnlijk ken je ze wel, de vier p’s: product, prijs, plaats en promotie. Maar waarom is dit zo belangrijk, en waarom blijft dit zo?

Een goede basis

Het gebruik maken van de marketingmix is, ondanks dat het een veel gebruikte strategie is, erg succesvol. Het zorgt er namelijk voor dat je een sterke basis hebt voor het neerzetten van jouw bedrijf of product. De combinatie van een goede prijs voor je product, het promoten op de juiste manier en het op een goede plek aanbieden. Stem je dit goed op elkaar af, dan heb je gewoon een goede basis waar klanten op kunnen rekenen.

Naast het bepalen van de vier p’s moet er natuurlijk nog wel het een en ander aan onderzoek gedaan worden voordat je als een bedrijf een goede marketingstrategie hebt staan. Het is namelijk echt een basis, en vanaf hier moet je voortbouwen. Ook kun je kijken naar de extra p’s: proces, personeel en physical evidence. Echter zijn deze lang niet voor elke business van belang en hangt het echt af van het bedrijf of dit wel of niet toepasbaar is.

Digitale versie

In de loop van de jaren is internet steeds meer en meer belangrijk geworden, en ook voor veel bedrijven is het grootste deel van alles nu digitaal. Dat vraagt natuurlijk om een digitale versie van de bekende marketingmix. Wat is de marketingmix als digitale versie? Dit zijn niet langer de vier p’s, maar de vier c’s: customer solution, cost to consumer, communication en convenience.

Customer solution gaat over de vraag van de klant en hoe je dit op gaat lossen. Cost to consumer vraagt welke kosten de klant gaat maken. Communication gaat logischerwijs over communicatie en het in gesprek gaan met de klant, en convenience gaat over hoe je jouw product vindbaar maakt. Met dat laatste kun je dus denken aan SEO en het gebruiken van technieken om jouw website hoger in de zoekmachines te laten scoren. Dit is dan ook iets wat in dit tijdperk vrijwel onmisbaar is voor jou als bedrijf. Ook dingen als bijvoorbeeld webdesign, online bereikbaarheid en social media zijn tegenwoordig steeds meer belangrijk.

Deel dit bericht met je vrienden!