zondag 23 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

12
mei

Overstappen van zorgverzekering, hoe werkt dat?

Je verzekering verandert ieder jaar, soms wordt er veel veranderd, soms wat minder. Het kan zijn dat je, om welke reden dan ook, van zorgverzekeraar wilt veranderen. Als je dit wilt doen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In het artikel hieronder geven we je een aantal tips.

Neem de tijd

Begin op tijd met je zoektocht naar een andere verzekering. Je hebt van 12 november tot en met 31 december. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om uit te vinden welke zorgverzekeringen er allemaal zijn en welke eventueel bij je zouden passen. Om zeker te weten dat je de beste en de voordeligste zorgverzekering neemt, kun je deze gemakkelijk vergelijken op Vergelijk de Zorgverzekeringen. Dat is verstandig, want zo kom je later niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Bepaal welke zorg je nodig hebt

Misschien heb je wat last van je rug en zou je graag wat bezoekjes aan de fysiotherapeut willen brengen, of heb je wat extra tandzorg nodig. Het is dan handig om een aanvullende verzekering af te sluiten die deze zorg dekt. Zo kom je niet voor de hoge kosten van die zorg te staan.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je verwacht juist minder zorg nodig te hebben. Je kunt er dan voor kiezen om eventuele aanvullende verzekeringen die je al had, te laten vervallen. Zo zorg je ervoor dat je geen geld uitgeeft aan verzekeringen die je niet nodig hebt.

Bedenk welke polis je af wilt sluiten

Er zijn drie verschillende polissen. Je hebt de budgetpolis, de naturapolis en de restitutiepolis. Bij het kiezen van een verzekering kies je voor één van deze polissen. De budgetpolis is vaak de goedkoopste polis. Het nadeel aan deze polis is dat, als je behandeld moet worden in een ziekenhuis, niet alle ziekenhuizen aangesloten zitten bij deze polis en je dus slechts een beperkte keuze hebt uit ziekenhuizen.

 

Bij een naturapolis zijn de meeste ziekenhuizen wel aangesloten, op een paar na. Echt speciale zorg is hierbij vaak niet verzekerd. Een restitutiepolis is meestal de duurste polis, maar hierbij heb je alle keuzevrijheid tussen verschillende ziekenhuizen.

Deel dit bericht met je vrienden!