vrijdag 28 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

24
dec

Met bingewatchen van series komen de meeste mensen de lockdown door in Zwijndrecht

We bingewatchen vaker dan ooit in de lockdowns die ons land overspoelen sinds maart 2020. Nu we in januari weer veel thuis zullen moeten zitten, zal ons kijkgedrag zeker weer veranderen. Toch zijn er signalen dat te veel bingewatchen niet gezond is. Moeten we ons een beetje in toom houden deze winter? Of kunnen we in onze regio ook in de koude lockdownmaand toch weer met mate genieten van nieuwe series?

Is series kijken het belangrijkste in ons leven?
Als je veel series kijkt, kan dat duiden op een verslaving. Toch hoeft kijkgedrag op zich geen reden te zijn om je zorgen te maken over je mentale gezondheid, legt professor Mark Griffiths van de Nottingham Trent University uit. Een problematische bingewatcher heeft volgens de Britse professor namelijk pas echt een probleem als de serie een nieuw houvast vormt in zijn of haar leven. 

Met andere woorden: als niets belangrijkers is dan de serie kijken en weten hoe het af zal lopen en je alleen door tv kijken de wereld om je heen vergeet, zou je te maken kunnen hebben met een verslaving. Kijk je gewoon veel series omdat je ze leuk vindt en je graag de tijd doodt met tv kijken, dan hoef je je dus nog geen zorgen te maken.

We kijken gemiddeld meer dan drie uur
Voor de pandemie was bingewatchen overigens al populair. In 2017 deden enkele wetenschappers voor de Journal of Clinical Sleep Medicine onderzoek naar het kijkgedrag van millennials. Uit een vragenlijst van de onderzoekers bleek dat de gemiddelde kijkduur destijds drie uur en acht minuten was. Sinds de lockdowns zijn we alleen maar meer streamingdiensten gaan kijken. 

Januari biedt ons een hoop nieuws
Dat bingewatchen niet altijd een probleem is, is goed nieuws voor iedereen die uitkijkt naar nieuwe series in januari. Zo lanceert Netflix weer een aantal belangrijke titels. Sindskort kun je bijvoorbeeld het tweede seizoen van de serie ‘Emily in Paris’ bekijken. Hierin zien we Lilly Collins, de dochter van de bekende Britse zanger Phil Collins, weer als Amerikaanse werknemer haar weg in de Parijse cultuur vinden. Voor liefhebbers van een echte Franse serie zal ook een derde seizoen van de succesvolle serie ‘The Hookup Plan’ te vinden zijn op Netflix. 

Don’t Look Up en een nieuwe Sex and the City
Ook hebben filmliefhebbers uitgekeken naar de film Don’t Look Up’ met onder andere Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Deze film geeft een satirische draai aan de klimaatverandering en waar wetenschappers mee te maken hebben wanneer ze dit adresseren. 

Voor de fans van de hitserie Sex and the City heeft HBO ook een klein cadeautje in petto voor 2022. De betaalde zender biedt met ‘And Just Like That’ compleet nieuwe avonturen van veel van de oude karakters uit de New Yorkse serie.

Deel dit bericht met je vrienden!