dinsdag 25 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Oudheidkamer De Vergulde Swaen
16
jul

Inspirerende ideeën voor leuke activiteiten

Wie in de zomer niet op vakantie gaat, maar in Zwijndrecht blijft, kan er een leuke tijd van maken door allerlei activiteiten te ondernemen. Dat is natuurlijk eveneens gewoon mogelijk als je wel op vakantie gaat en in de weekenden thuis ook wat te doen wilt hebben. Zwijndrecht biedt allerlei mogelijkheden om actief te zijn. Bovendien valt er thuis ook van alles te beleven, al zet je op een mooie zomerdag maar een zwembad op in de tuin.

Naar het museum
Oudheidkamer De Vergulde Swaen is een museum in Zwijndrecht waar je kennis maakt met kunst en leefgewoonten uit het verleden. Ook voor speciale gebeurtenissen uit de geschiedenis van Zwijndrecht is er aandacht in het museum. Het verleden van Zwijndrecht komt tot leven in dit museum dat over een grote collectie historische voorwerpen beschikt. Het is ook leuk om een bezoek aan het museum te combineren met een uitstapje naar het Beeldenpark Zwijndrecht dat zich aan de Drechtoever in het Noordpark bevindt.

Lekker naar het zwembad
Een van de uitstapjes die in de zomer op een warme dag zeker niet mag ontbreken, is een bezoek aan het zwembad. De Hoge Devel biedt alle gelegenheid om heerlijk buiten te zwemmen en te relaxen op de ligweide. Bovendien is het een uitstapje dat voor jong en oud geschikt is, want vrijwel iedereen houdt van water en helemaal als het heerlijk zonnig weer is. Als het wat minder zonnig is, kan je toch een kleurtje opdoen door er meteen even onder de zonnebank te gaan.

Activiteiten in eigen huis
Het komt er niet altijd van om de deur uit te gaan. Bijvoorbeeld als het gewoon te warm is, als het regent of als je daar geen zin in hebt. In dat geval blijf je gewoon thuis in Zwijndrecht en zoek je andere vormen van vermaak. Bijvoorbeeld door samen spelletjes te gaan doen of te kijken wat Holland Casino Online straks allemaal te bieden heeft op spellengebied. Knutselen, ijsjes maken of een siësta houden, kan ook allemaal net als de tijd nemen om eindelijk eens dat dikke boek te lezen of een grote puzzel te maken.

Deelnemen aan een workshop
Deelnemen aan een workshop is ideaal om kennis te maken met een activiteit waar je graag wat meer van wilt weten. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber dan is het toch fantastisch om een kookworkshop sushi te volgen. Er zijn allerlei soorten kookworkshops om aan deel te nemen, maar ook workshops die op een heel ander onderwerp zijn gericht. Bijvoorbeeld in de creatieve richting, zoals een workshop mixed media, waarbij alles draait om schilderen, hergebruik en creatie. Of wat te denken van het maken van Ibiza-armbandjes. Dat is een leuke activiteit om samen met vriendinnen te doen.

Deel dit bericht met je vrienden!