dinsdag 25 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

16
jul

Hoe kun je geld verdienen in de videogame-industrie?

Het is geen verrassing dat de meest winstgevende entertainmentindustrie van deze eeuw buitengewoon aantrekkelijk werd voor investeerders en uitgroeide tot een enorme proeftuin van nieuwe inkomstenbronnen. Zo zagen gamers hun favoriete hobby groeien tot meer dan enkel tijdverdrijf. Intussen zijn er talloze manieren om wat geld te verdienen als gamer. Toegegeven, de meeste ontwikkelingsaspecten, ontwerp en productie blijven grotendeels in handen van particuliere studio's, maar via internet zijn er manieren om online en met minimale financiële investeringen geld te verdienen.

Wees gewaarschuwd dat al deze inspanningen verschillende vaardigheden, onderzoek, nieuwsgierigheid en voorbereiding vereisen. Hoewel de financiële investering minimaal kan zijn, zul je zeker moeten investeren qua tijd, vaardigheden, creativiteit en discipline, als je redelijk wilt verdienen. Zo zijn er enkele opties om online geld te verdienen.

1 - Speel voor tokens
Er is niet veel onderzoek voor nodig om te ontdekken dat cryptocurrencies, NFT's en verhandelbare digitale goederen winstgevend zijn, en het goede nieuws is dat sommige games en projecten hun eigen tokens aanbieden, of "valuta's" voor gamers die het spel spelen of in contact komen met de gemeenschap. Met de tokens kun je nieuwe spellen proberen en nieuwe tokens kopen om ze in te wisselen voor digitale goederen (zoals  NFT's) die later voor euro’s  kunnen worden verkocht. Dit kost alleen tijd om te onderzoeken en te spelen, wat soms gratis is, omdat sommige spellen kostenloos toegankelijk zijn.

2 - Voice-overs
Als je een fatsoenlijke stem hebt en wat accenten kunt nadoen en theatraal kunt lezen, zijn er tal van mogelijkheden om je talent in te zetten voor nieuwe games. Ja, de meeste bedrijven die werken met triple-A-titels, zullen veel hogere toegangsbarrières hebben, maar als je contact opneemt met hogescholen en universiteiten die gameontwerpprogramma's hebben, is de kans groot dat sommige studenten een aantal projecten hebben die goedkope voice-overs nodig hebben. Misschien kunnen ze je niet veel vooraf betalen, maar omdat veel van die projecten op Steam of andere marktplaatsen terechtkomen, is de kans groot dat je kunt delen in de winst.

3 - Originele soundtracks
Evenals de voice-overs is het ontwikkelen van muziek voor games een fulltime baan. Het maken van de perfecte soundtracks om emoties en momenten vast te leggen is een hele zware klus. Maar net als voice-overs zijn er tal van kleine indiebedrijven en zelfs zelfstandige projecten die het talent vereisen van muzikanten die gaming begrijpen. Als jij in staan bent om muziek te maken en te spelen kunnen crowdfunding of specifieke fora je de mogelijkheid bieden om aan een game te werken. Bovendien als je succesvol bent en de game wat afzet vindt, is het altijd mogelijk om in de winst te delen.

4 - Coaching Sessies
Voor gamers die een groot deel van hun leven hebben gewijd aan het verbeteren van hun vaardigheden in specifieke games, met de opkomst van e-sports, en liefhebbers rond competitieve games kun je sneller nieuwe spelers leren kennen via spellen. Als je erg goed bent in het spel kun je andere spelers coachen, wat veel geld kan opleveren. Geweldige coaches kunnen tot honderd dollar per sessie of meer verdienen. Maar iedereen moet ergens beginnen, en er zijn verschillende plaatsen waar je jouw coachingdiensten kunt aanbieden, zoals op fora en freelancing-websites.

5 - In-game items/valuta's verkopen
Als je heel enthousiast bent over games en er items in kunt kopen, is er een online marktplaats waar je je goederen kunt verkopen, zoals Eldorado gg. Hoeveel geld je kunt verdienen, hangt vooral af van hoe snel je de items kunt verkopen en of je een stabiele manier hebt om jouw overtollige in-game goederen te verkopen via andere kanalen.

6 - Digitale goederen als investeringen
Geloof het of niet, sommige plaatsen zoals de Steam Marketplace hebben een heel financieel systeem achter zich, net als de New York Stock Exchange. Deze spelers kunnen onderhandelen over hun items, op dezelfde manier als iemand een aandeel zou verkopen. Er zijn in-game items die voor meer dan $ 40.000,- zijn verkocht, en er zijn veel spelers die sleutels, cosmetica en items inruilen door laag te kopen en hoog te verkopen. Wees gewaarschuwd, u kunt uw geld NIET opnemen uit veel van die  systemen, wat betekent dat u die opbrengsten moet overmaken naar echt geld in de wereld, u moet contact opnemen met vertrouwde handelaren die meestal wat bemiddeling of kosten in rekening brengen om de transactie te garanderen. Desalniettemin kan dit in de toekomst veranderen in cryptocurrencies, en als u gewoon meer geld wilt om opnieuw te investeren in games, zijn die online marktplaatsen een interessante optie.

7 - Boosting of accountverkoop
Net als bij coaching is er een steeds groeiende vraag naar diensten die spelers betere rankings en accounts willen geven. Boosting of Account Selling, zijn de snelkoppelingen voor mensen die niet willen grinden, of geloven in de ELO Hell  die veel competitieve games achtervolgt. Hoewel die activiteiten in sommige games kunnen worden gecontroleerd en gereguleerd, zijn services zoals Black Deser Online silver farming  en  CS:GO rank boosting altijd beschikbaar. Als je een geweldige gamer bent, kun je altijd je uitstekende gamevaardigheden gebruiken om andere spelers een boost te geven of accounts te verkopen aan geïnteresseerden.

8 - Freelance schrijven
Ja, schrijven is misschien niet voor iedereen, omdat het meestal veel onderzoek en zelfs grammaticastudie vereist, maar er is een groeiende vraag naar unieke en originele inhoud op internet. Er zijn talloze websites, blogs, bedrijven en mensen die iemand nodig hebben die inhoud voor hen kan maken. Dat kan als freelancer bij YouTube, Stream, websites, bedrijven en een groot aantal andere klanten.

Voor degenen die van schrijven houden en fervente gamers zijn, die hun mening kunnen geven zonder vooroordelen, kan schrijven een goede manier zijn om je spelgewoonten aan te vullen of te financieren. Websites zoals Contra.com, Fiverr.com, Upwork.com en vele anderen zijn geweldige plekken om aan de slag te gaan. Zelfs plaatsen zoals Medium.com bieden een manier om geld te verdienen met de inhoud die je maakt, dus het is de moeite waard om die opties te bekijken.

Conclusie
De steeds groeiende game-industrie en het e-sports-scenario, naast de toenemende vraag naar originele inhoud, heeft gamers nieuwe financiële kansen geboden. Ja, ze vereisen allemaal talent, toewijding en hard werken, maar gamers staan er niet om bekend dat ze weglopen voor uitdagingen. Als je gepassioneerd bent door de sector, zijn er meerdere manieren om er geld mee te verdienen en tegelijkertijd terug te geven aan de sector waar je zoveel van houdt.

Deel dit bericht met je vrienden!