donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

20
aug

Hoe kun je de internetsnelheid thuis verbeteren?

Praktisch ieder huishouden in Zwijndrecht beschikt wel over een internetverbinding. Maar de kwaliteit van het internet houdt nogal eens te wensen over. Instabiel en traag internet en lang niet overal in huis goede wifi zijn voor veel bewoners van Zwijndrecht grote punten van irritatie. Glasvezel is nog erg beperkt beschikbaar in de stad en het is de verwachting dat de buitengebieden sneller over glasvezel zullen beschikken dan Zwijndrecht zelf. Op dit moment heeft nog maar 2% van de huishoudens in Zwijndrecht de mogelijkheid om van internet via glasvezel gebruik te maken. Maar wat kun je nu zoal doen om de internetsnelheid thuis te verbeteren?

Welk soort internetverbinding gebruik je?
Er zijn verschillende soorten internetverbindingen die je kunt gebruiken voor toegang tot het internet. De ene verbinding geeft sneller internet dan de ander. Met glasvezel haal je doorgaans de hoogste snelheden, maar vooralsnog is deze internetverbinding dus niet beschikbaar in Zwijndrecht. Wil je enigszins snel en stabiel internet, dan is internet via de kabel de beste keuze.

Welk pakket gebruik je?
Er is een oerwoud aan internetproviders die je allemaal ‘het beste, stabielste en snelste’ internet bieden. Kijk eens naar welk pakket je nu bij je provider afneemt. Welke internetverbinding heb je en welke snelheid is er maximaal te behalen? Houd er ook rekening mee dat de maximaal te behalen snelheid van zoveel factoren afhankelijk is, dat deze bijna nooit gehaald wordt. Een alles in 1 pakket biedt je vaak stabiel internet aan, met een keuze voor verschillende snelheden, tegen scherpere tarieven dan lossen pakketten. Ga ook de aanbieders van internet vergelijken om de beste snelheid voor de voordeligste prijs te vinden. Houd bij de keuze voor de snelheid rekening met de manier waarop jij internet gebruikt. Ben jij een zware gamer en gebruiken meerdere mensen tegelijk internet, dan zal jij een hoge snelheid nodig hebben. Ben je alleen en gebruik je internet alleen voor online surfen, dan is de lage snelheid al voldoende. De mate waarop jij internet gebruikt, is al heel bepalend voor de snelheid die je thuis haalt.

Wifi ontvangst
Een wifi netwerk is instabieler dan wanneer je bekabeld internet gebruikt. Toch is het te begrijpen dat je niet een internetkabel door het hele huis wilt leggen als het ook draadloos kan. Je zal dan of moeten accepteren dat je wifi bereik niet door het hele huis geweldig is. Of je gebruikt handige hulpmiddelen om je wifi bereik te vergroten. Een wifibooster kun je installeren om het bereik van je wifi te vergroten. De booster verlengt als het ware je wifisignaal. Je hebt de wifibooster die je verbindt met een internetkabel en een booster die je in het stopcontact steekt. De eerstgenoemde heeft de meest krachtige werking.

Hoe is de staat van je apparatuur?
Traag internet kan ook het gevolg zijn van oude apparatuur. Een zes jaar oude modem of router kan zijn langste tijd hebben gehad. Kijk hier dan ook eens naar en vervang het indien het apparaat niet meer naar behoren werkt en een leeftijd van meer dan zes jaar heeft. Ook is het op zijn tijd handig om je computer en laptop te controleren op virussen en spyware, dit heeft ook een grote invloed op de snelheid van het internet op het apparaat.

Deel dit bericht met je vrienden!