dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

02
feb

De verschillende functies van gordijnen

Gordijnen geven sfeer aan je interieur. Het is een vorm van raamdecoratie dat je in veel huizen voor het raam ziet hangen. Nu is dat niet het enige waar gordijnen voor gebruikt kunnen worden. Gordijnen kunnen ook andere functies hebben. Wat deze functies zijn lees je in deze blog!

Gordijnen als raamdecoratie

In de meeste huizen worden gordijnen gewoon als raamdecoratie voor de ramen gebruikt. Gordijnen zorgen ervoor dat je controle hebt over de lichtinval in huis en dat je kunt genieten van je privacy. Daarnaast hebben ze ook een isolerende werking. Als het gordijn helemaal gesloten is ontstaat er stilstaande lucht tussen het gordijn en het raam. Dit zorgt ervoor dat de kou buiten de deur blijft en de warmte binnen blijft. Op warme dagen is dit natuurlijk net andersom. Naast dat een gordijn een isolerende werking heeft werkt het gordijn ook geluiddempend. Het geluid van buiten wordt tegengehouden en het verminderd de galm in huis.

Gordijnen als deur

Gordijnen kunnen ook dienen als deur. Een deur wordt gebruikt om twee ruimtes van elkaar te scheiden. Dit kun je erg gemakkelijk doen door het gordijn te sluiten. Toegang creëren tot de andere ruimte? Dan doe zet je het gordijn open. Maar wanneer gebruik je nou een gordijn als deur? Denk bijvoorbeeld aan een deuropening zonder deurpost, maar ook een open kledingkast.

Gordijnen als room-devider

Naast dat gordijnen als deur kunnen dienen, kun je ze ook gemakkelijk als room-devider gebruiken. Dit zie je vaak terug komen in een éénkamerappartement. Je kunt dan gemakkelijk je slaapkamer en woonkamer van elkaar scheiden of de keuken en de eetkamer. Zo heb je meer invloed op je privacy. Wil je er weer één grote ruimte van maken? Dan kun je het gordijn helemaal openschuiven. Ideaal dus!

Doe inspiratie op

Bij ilumio raamdecoratie verkopen ze veel verschillende gordijnen in verschillende soorten, maten en kleuren. Zo zit er altijd een gordijn tussen dat past bij jouw interieur. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen op de social media kanalen van ilumio: Instagram, Facebook en Pinterest om nog verdere inspiratie op te doen.

Lees meer over:

gordijnen
Deel dit bericht met je vrienden!