donderdag 2 december 2021

Alles over Zwijndrecht

17
mei

De populairste kaartspelen in het jaar 2021

Wie heeft er nu nog nooit met kaarten gespeeld? Door de pandemie hebben helaas veel mensen niet meer hun favoriete kaartspelen met vrienden kunnen uitoefenen, maar mensen vinden heel eenvoudig hun weg naar de online varianten van hun favoriete spelen. Wij lijsten alvast op welke kaartspelen vandaag nog steeds de populairste zijn.

Populairste games met gewone speelkaarten
Er zijn wel honderden kaartspelen mogelijk met een eenvoudig pak met 52 kaarten. Sommige games zijn gemaakt om in je eentje te spelen, zoals Patience (solitaire), andere spelen zijn dan weer perfect gemaakt om tegen anderen te spelen, tegen 1 tegenstander of, gebruikelijker, tegen 3 andere tegenstanders.

Een populair voorbeeld hiervan is Bridge, zoals bij de NRBC in Zwijndrecht. Over heel Nederland zijn er meer dan 100.000 leden aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond (NBB). Door de Coronasituatie ligt de Bridgecompetitie wel stil en kunnen geen clubs hun activiteiten houden, maar mensen vinden wel de weg naar online versies van het populaire partnerspel. Een ander nog steeds populair kaartspel gespeeld met een partner is klaverjassen.

Voor wie eerder houdt van meer casual kaartspelen is Hartenjagen nog steeds 1 van de populairste spelen. Je moet hierbij echter oppassen dat je vriendschappen nog heel blijven.

Trading Card Games: Nog steeds een hype
Hoewel je het niet meteen zou associëren met de klassieke spelen met het traditionele pak kaarten, zijn Trading Card Games (TCG), ofwel Collectible Card Games (CCG), nog steeds geweldig populair. Bij dit soort kaartspelen, die zich vaak afspelen in een fantasy-omgeving, is het meestal bedoeling om een zo sterk mogelijk ‘deck’ te maken en je deck te gebruiken om je tegenstanders te verslaan.

Populaire CCG’s zijn onder andere Magic: The Gathering, waar wereldwijd grote kampioenschappen van georganiseerd worden, en Pokemon. Bij sommige van dit soort games zijn kaarten zo zeldzaam dat ze voor duizenden euro’s verkocht worden. Je vindt dan ook vaak gespecialiseerde winkels in dit soort kaarten.

Een zeer populaire online CCG is Hearthstone, het spel in de World of Warcraftomgeving waar Thijs, een populaire Nederlandse streamers, wereldwijd al honderdduizenden euro’s mee heeft kunnen verdienen.

Kaartspelen met een gokelement
Als we weer kijken naar het klassieke pak kaarten, is er een aparte categorie van kaartspelen dat ook enorm populair blijft, en dat zijn kaartspelen met een gokelement. We bedoelen hiermee vooral kaartspelen die als gokken aanzien worden en daarom ook maar vanaf een bepaalde leeftijd legaal mogen gespeeld worden.

Het perfect voorbeeld hiervan is poker, en specifiek Texas Hold’em. Tienduizenden Nederlanders hebben wel eens poker gespeeld en een klein deel hiervan is hier zo goed in dat ze zelfs hun werk kunnen maken van het spel. Dankzij de crisis kent het pokerspel online zelfs een grote boom. Je kan er namelijk eenvoudig storten en in het online casino gelijk uitbetalen. Ook andere gokspellen, zoals Blackjack en Baccarat, zijn gebaseerd op het klassieke pak kaarten.

Deel dit bericht met je vrienden!