donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

De Corona Safety Indicator meet hoe schoon de binnenlucht is om vervolgens een ventilatieadvies te geven

Zwijndrechts bedrijf FactoryLab ontwikkelt nieuw ventilatieproduct om corona te bestrijden

29 september 2020 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - Vandaag heeft het Zwijndrechtse bedrijf FactoryLab de Corona Safety Indicator gelanceerd. De uitvinding meet de luchtkwaliteit in een ruimte aan de hand van CO-2-hoeveelheid, temperatuur en luchtvochtigheid. De indicator past binnen de recente discussie over de rol van schone lucht om het corona-virus te bestrijden. 

Sinds de corona-uitbraak is er veel veranderd in Nederland. De laatste maanden staat luchtkwaliteit ter discussie. Steeds meer mensen zijn ervan bewust dat schone lucht belangrijk is om de kans op besmetting van het COVID-19-virus te verkleinen. Ondernemers, schoolleiding, directeuren en gebouwbeheerders willen graag dat de medewerkers met een veilig gevoel kunnen werken.

Ventilatieadvies
Met de expertise en kennis van luchtkwaliteitmetingen heeft FactoryLab een nieuw product gelanceerd. Scan de QR-code van de Corona Safety Indicator en controleer hoe schoon de lucht is. U krijgt direct inzicht in de huidige luchtkwaliteit. Met behulp van CO2, temperatuur en luchtvochtigheid meet de Corona Safety Indicator de luchtkwaliteit in een ruimte. Op basis van deze indicatie wordt een ventilatie-advies berekend. Met voldoende ventilatie kan het risico op overdracht van COVID-19 worden verminderd. Ventilatie minimaliseert het risico van transmissie via aerosolen – kleine druppeltjes die in de lucht blijven hangen- die een rol kunnen spelen bij de verspreiding van het coronavirus.

Schone lucht 
Mensen ademen zuurstof in en ademen kooldioxide (CO2) uit. Een CO2-sensor meet de CO2-verhouding in de lucht en drukt dit uit in ppm (parts per million). De aanwezigheid van een virus is echter niet zichtbaar of meetbaar. De meting geeft slechts een indicatie hoe schoon de lucht is in een ruimte. Volgens de richtlijnen van het Bouwbesluit 2012 zijn CO2-waarden tot 1.200 ppm voor een ruimte voldoende, maar inmiddels wordt door diverse partijen geadviseerd om vanwege corona een maximum aan te houden van 800 ppm. Dat getal komt ongeveer overeen met 60m3 beschikbare verse lucht per persoon per uur. Meer informatie vindt u hier: https://lci.rivm.nl/ventilatie-en-covid-19

De Corona Safety Indicator is geplaatst in vergaderruimtes, fabrieken, kantoren, kantines en kerken. Elke binnenlocatie is mogelijk. Bestellen kan hier.

Foto FactoryLab

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!