Friday 24 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Zwijndrechter aangehouden met vuurwapen aan Munnikensteeg

13 april 2021 (door De redactie)

ZWIJNDRECHT - Op dinsdag 13 april 2021 omstreeks 00.10 uur zagen agenten een voertuig geparkeerd staan op de parkeerplaats aan de Munnikensteeg. In het voertuig zagen zij een persoon zitten.
Ze liepen naar het voertuig toe en spraken de bestuurder aan. De bestuurder reageerde direct agressief naar hen, waarop zij besloten het gesprek verder met hem aan te gaan. Hierna zag ze op de bijrijdersstoel een vuurwapen gelijkend voorwerp liggen. Direct werd de bestuurder middels een BTGV-procedure aangehouden. Dit betekent Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte. De 23-jarige man uit Zwijndrecht is vervolgens overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Het voertuig is verder onderzocht, maar het bleef bij dit ene vuurwapen. Tevens troffen de agenten een lachgas tank, slagroompatronen en ballonnen aan. Door het aantreffen van dit vuurwapen is er doorgestapt naar de woning waar de verdachte woont. Hier heeft een zoeking plaatsgevonden, waarbij geen andere (vuur) wapens zijn aangetroffen. Het vuurwapen bleek later een airsoft-wapen te zijn.
De verdachte wordt gehoord door de recherche en zal later zijn straf te horen krijgen.

Lees meer over:

vuurwapen Munnikensteeg
Deel dit bericht met je vrienden!