zondag 18 april 2021

Alles over Zwijndrecht

De drie zussen: Eline (30), Hester (27) en hun jongste zusje Marion (23). De meiden zijn in Hendrik-Ido-Ambacht opgegroeid.

Zussen helpen zusje met leukemie

4 maart 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Een dag voor Kerst 2020 kreeg de Zwijndrechtse lerares Marion (23) de diagnose van acute leukemie. Bij de aandoening hoort een lang en onzeker behandeltraject. Intussen heeft Marion al twee chemokuren achter de rug, maar er wacht nog een derde, voordat een stamceltransplantatie kan plaatsvinden. Vanwege de verwantschap zouden Marions zussen (Eline en Hester) potentiële donoren zijn, maar helaas passen de cellen niet bij elkaar. Als alternatief willen de zussen geld ophalen. “Het bedrag gaat naar stichting Matchis die als doel heeft om passende stamceldonoren te vinden”.

Door de leukemie van Marion zagen Eline (30) en Hester (27) hoe belangrijk celdonoren zijn. “Nu we het belang van donoren zien gaan we ons inzetten. Dat doen we onder meer door te wandelen, te skeeleren en te hardlopen,” vertelt Eline. “Matchis organiseert op 10 april een lentewandeling waaraan we willen deelnemen. Voor de wandeling ga ik met mijn dochter 75 kilometer hardlopen, skeeleren en wandelen. Mijn zus Hester gaat ook skeeleren, zodra dat kan in haar volle agenda. Op 10 april wandelen we samen de laatste paar kilometers.”

Zwaaien met zussenarmbandjes om
De route van de lentewandeling is nog niet definitief. Evenmin is bekend waar Marion op 10 april verblijft, wat wel belangrijk is voor de zussen. “Tijdens de wandeling willen we natuurlijk wel kunnen zwaaien met onze zussenarmbandjes om”, vertelt Hester. Om het geld in te zamelen hebben Hester en Eline de sponsorpagina Zussen voor Zusje geopend. “Iedereen kan via de website doneren, met elke euro zijn we blij!” Het gezin is in Hendrik-Ido-Ambacht niet onbekend, omdat nagenoeg alle gezinsleden in het Waaldorp geboren zijn. Later zijn ze uitgewaaierd en vond Marion een woning en werk in Zwijndrecht.

Foto Eline & Hester
Deel dit bericht met je vrienden!